Ställa in grundregler för när morföräldrar barnpassning

Anonim

Ditt barns farföräldrar kan vara de mest trovärdiga barnvaktarna. Men ibland när din mamma eller pappa tar hand om ditt barn orsakar det emotionella och logistiska problem. Undvik dessa fem fallgropar för att undvika när morföräldrar barnvakt.

Varför ställa in grundregler är viktigt när dina föräldrar eller svärföräldrar barnpassar dina barn

Ibland är det svårt att lägga ned lagen med dina egna föräldrar. Men att tala upp i början av en barnpassning eller genom en ordinarie barnomsorgsordning kommer att säkerställa framgången. Det är bättre att dela hur du vill att ditt barn ska bry sig om att beklaga att du inte gjorde det.

Far-och farföräldrarna bör veta när dina barn behöver äta och sova och alla regler som din familj följer, hur lång tid att titta på tv, äta mellanmål, var du ska gå och lämplig disciplin. Till exempel, om morföräldrar alltid antyder att din kiddo ska klippa sitt hår, säg alltid "ingen hårklipp" innan du lämnar barn.

Du kan också skriva ner dina förväntningar. Farföräldrarna kanske inte följer alla dina regler, för att de är morföräldrar. Så försök att begränsa dina regler till de saker du känner starkast om eller som har att göra med säkerheten. För många riktlinjer kommer att vara svårt för morföräldrar att komma ihåg. Du vill inte att de ska känna att du inte litar på deras dom.

Tänk två gånger innan du är för sträng om dina regler

Nu när du har ställt några regler måste du lära dig när du ska låta saker gå. Liksom alla förhållanden måste du ha förtroende för att morföräldrarna respekterar dina föräldra gränser och kommer att leva upp till dina förväntningar.

Om du kommer hem och barnens kläder är en röra eller leksaker sätts på fel plats, tänk två gånger innan du talar upp. Bara för att morföräldrar tog hand om dina barn eller ditt hem annorlunda betyder inte att de har fel. Försök ta ett stort andetag och kom ihåg hur tacksam du är att morföräldrarna var runt för att hjälpa till.

Om du faller i denna fallgrop kan det leda till att farföräldrarna kommer att motsätta dig och göra dina barn mindre nöje för dem. Du vill inte ilska farföräldrarna så mycket att du behöver scramble för att hitta ny barnomsorg.

Om barnen är på farmor hus borde de följa farmors regler. Farföräldrarna gjorde ett bra jobb för att höja dig eller din make, eller hur? Så ha tro på att de kommer att respektera dina önskningar och vara smidiga. Genom att göra så lär dina barn att respektera sina äldste.

Hur man bestämmer om du ska betala för barnpassning av morföräldrar

Innan roligt börjar barnpassningstiderna bli allvarliga om det åtagande som dina föräldrar eller svärföräldrar gör. Om du tar itu med allas oro och kommer till en överenskommelse om saker kommer du att rädda dig själv från problem senare. Svara på frågor som ska du betala farföräldern för barnomsorg? Och vem ska organisera aktiviteter och betala för lektioner eller utflykter?

Om de tittar på ditt barn dagligen, betalar dem förhållandet på en mer professionell nivå och betonar att detta är ett allvarligt engagemang. Det är vad du vill om du arbetar medan morföräldrar är barnpassande. Sista minuten avbeställningar kan äventyra din karriär - och det finns andra sätt att spara pengar.

Å andra sidan, kom ihåg att diskutera de ekonomiska konsekvenserna av att betala morföräldrar för barnpassning, som att behöva betala barnskattskatten. Det kan vara mer meningsfullt för dig att betala för mat, gas, utflykter eller semestrar än att gaffla över kontanterna.

Som en del av denna diskussion kan du också diskutera sjukdagar och avbokningar. Ta reda på hur mycket varsel ska du ge om du avbryter en uppsägning? Vad händer om ditt barn eller morförälder blir sjuk?

Argumentera inte med morföräldrarna framför barnen

Våra föräldrar vet hur man trycker på våra knappar eftersom de installerade dem. Och ibland kan vi få under deras hud också. Men det sista du vill är att sätta dina barn i mitten av en decennier gammal maktkamp med din mamma eller pappa.

När du interagerar med morföräldrar som barnvaktar, behandla dem precis som du skulle behandla någon ansvarig vuxen som är uppdragen att ta hand om dina barn. Det betyder inga subtila förolämpningar eller grävningar och inga hänvisningar till tidigare argument. Undvik meningar som börjar med "Du alltid ..." eller "Du aldrig ..." eller "Jag hatar det när du ...".

Om du har ett särskilt svårt förhållande med en förälder (eller svärföräldrare) kanske du vill överväga att använda den personen som vårdgivare. Det kan helt enkelt vara för komplicerat.

Håll morföräldrar i Loop

Dina föräldrar och svärföräldrar kan känna dina barn mycket bra. Men barnen ändras snabbt, och det kan vara svårt att hålla om du inte lever med dem.

Innan du lämnar för att få farföräldrarna uppdaterade om allt som kan påverka ditt barns humör eller hälsa. Detta inkluderar saker som att de har problem med att sova eller tecken på en motbjudande förkylning. Eller kanske hoppade de över en måltid eller mellanmål. Far-och morföräldrar får inte koppla mellan ett vridsigt barn och en hungrig.

Låt dem veta om några nyligen utvecklade rädslor, till exempel av hundar, höga ljud eller vissa historier. Om ditt barn har haft tid att säga adjö till dig, låt dem veta om uppkomsten av separationsangst. Och glöm inte skolproblem eller syskonriktivitet som nyligen har hänt, så att de kan komma ikapp snabbt på humörsvängningar.

Populära Inlägg

Läs Mer