Selective Service, utkastet och din 18-åriga

Anonim

Det har inte varit ett militärt utkast i USA sedan Vietnamkriget på 1970-talet, men alla unga män är fortfarande skyldiga att registrera sig hos den federala selektiva tjänsten när de fyller 18 eller inom 30 dagar efter deras 18-årsdag. Om militärkonsolidering någonsin återupptas, kommer män i åldrarna 18-25 att utgöra utkastet till poolen.

Om utkastet återställs, kommer det att genomföras som ett lotteri. Utkastet till lotteri skulle vara baserat på födelsedagar. De första männen som ska tas i bruk skulle vara de som är 20 år i lotteriet. Lotteriet skulle fortsätta på detta sätt år efter år tills unga män som är 26, den äldsta som är berättigade till militärutkastet, väljs ut. Efter utkastet hade nått 26-åriga män började männen i åldersgruppen 18-20 börja ringas upp.

Lotteriet genomförs med början av två stora luftblandningstrummor, som alla andra lotterier. En trumma är för bollar med datum och månad på dem och den andra har bollar med siffror från en till 365. En boll är ritad från varje trumma och de med datumen är parade med en som har ett nummer. Dessa överlämnas sedan till det Selective Service-kontoret, vilket börjar processen med att utarbeta unga män till tjänst, från och med nummer ett.

Eftersom detta skapar ett slumpmässigt urval av födelsedatum, är det ett opartiskt och rättvist sätt att bestämma vilken ordning unga män är uppkallade.

Vanliga frågor om utkastet

Som förälder till en son har du förmodligen massor av frågor och bekymmer. Här är svaren på de vanligaste frågorna.

  1. Hur registrerar min son? Unga män kan registrera sig online på Selective Service hemsida, via post eller på ett postkontor, med hjälp av ett Selective Service-vykort som är tillgängligt på alla postkontor. Din son kommer att behöva få sitt personnummer korrekt.
  2. Hur styv är det 30-dagars regel? Unga män kan registrera sig upp till 30 dagar efter deras 18 års födelsedag, men de kan också göra det online redan tre månader efter deras 17 års födelsedag. Den Selective Service håller dem, bearbetar sedan pappersarbetet en månad före den stora födelsedagen och skickar ut ett bekräftelsekort.
  3. Vad händer om min son är här på studentvisum? Om han inte är invandrare behöver han inte registrera sig för utkastet. (Men alla unga manliga invandrare måste registrera sig, oavsett om de är dokumenterade eller inte.)
  4. Behöver min dotter registrera mig? Unga kvinnor behöver inte registrera just nu. Ja, kvinnor kan tjäna i militären, men de är inte skyldiga att registrera sig för utkastet. Lagen genomgick en översyn av Högsta domstolen 1981 och granskades igen av försvarsdepartementet 1994. Det är tveksamt att frågan omprövas igen vid något tillfälle, men från och med 2013 behöver kvinnor inte registrera sig.

  1. Vad händer om min 18-årige son inte registrerar sig? Det är ett brott att inte registrera sig. Straffet omfattar böter på upp till 250 000 dollar och upp till fem år i fängelse.
  2. Finns det andra påföljder? Selektiva service- och körkortstillämpningssystem är kopplade i 40 stater. Du kan inte få körkort om du inte har registrerat dig. I alla 50 stater är studenter som inte registrerar sig inte berättigade till studielån eller stipendier, statliga jobb eller federalt finansierad yrkesutbildning. Och invandrare som inte registrerar sig kan nekas medborgarskap.
  3. Är någon undantagen? Alla män i åldrarna 18-25 måste registrera sig, inklusive samvetsgrunder och handikappade. Om utkastet återställs kan de registrera sina invändningar eller funktionshinder då. Invandrare, inklusive olagliga utomjordingar, flyktingar och män i landet på gröna kort måste också registrera sig. Det finns några undantag, däribland unga män som redan har aktiv militär tjänst på heltid, liksom män på sjukhus, psykiatriska anläggningar eller i fängelse, men de måste registrera sig inom 30 dagar efter utgivandet.

  1. Vad händer om vi flyttar? Du behöver inte oroa dig för att din son flyttar, säger, hemifrån till en studentrum eller en broderskap. Men du bör registrera ändringar av permanent adress på Selective Service hemsida.

Populära Inlägg

Läs Mer