Sädande Cesarean-Född Baby

Anonim

Din kropp består av många celler. De är över hela kroppen, inte bara inuti. Några av dessa celler är en del av dig, andra celler är bakterier som lever i din kropp och på din hud. Många har hört att bakterier lever i tarmen och hjälper oss att smälta mat. Här är ett exempel: Kanske har du upplevt ett problem med dina bakterier med något som en jästinfektion efter antibiotika. Det är här antibiotika stör också de goda bakterierna som hjälper till att hålla vår kropp i kontroll, vilket orsakar en överväxt av jäst.

Joshua Lederberg beskrev först mikrobiomen "för att beteckna det ekologiska samhället av kommensal, symbiotiska och patogena mikroorganismer som bokstavligen delar vår kroppsutrymme och har blivit ignorerad som determinanter av hälsa och sjukdom. Han vann ett Nobelpris för sitt arbete. Först måste du förstå att vi under mycket lång tid trodde att livmodern var en steril miljö och att detta bara förändrades när det fanns en infektion i fostervåren eller livmodern. Nyare forskning och tidigare djurstudier har visat att detta kanske inte är sant, men vi är ännu inte positiva hur barnet koloniseras under graviditeten eller om det är. Om det händer kan det vara via placentan. Vad vi vet är att när vattnet går i arbetskraft och en stor del av processen sker när barnet passerar genom skeden, kommer barnet i kontakt med bakterier. När barnet är födt, hudkontakt med mamma, hjälper processen att fortsätta. Många barn födda via kejsarsnitt missar de sista två stegen helt.

Forskning

Forskning visar oss att barn född av en kejsarsnabb korrelerar med ökad mängd fetma, astma, celiac sjukdom och typ 1-diabetes senare i livet. Denna forskning tyder på att det är skillnaderna i det mikrobiella innehållet i tarmen som bidrar till ökningen av dessa sjukdomar. Detta är bara en teori om varför risken för dessa tillstånd är högre hos spädbarn som levereras av kejsarsnitt.

Så, hur hjälper du spädbarn som är födda av kejsarsnitt med bristen på olika mikrober? Dr Michelle Bennett rekommenderar att man tar vaginala swabs från mamman och lägger dem över kroppen och i barnets mun för att hjälpa till att återställa det känsliga balansen för barn som föddes av kejsarsnitt. Denna information delades också på en ny konferens av American Society for Microbiology av en grupp andra läkare.

Sådd spädbarnsprocessen

Dr. Maria Gloria Dominguez-Bello, docent i Human Microbiome Programmet vid NYU School of Medicine, presenterade några preliminära resultat av den forskningen. Hon har ett femstegsförfarande för att göra vad som kallas ett inokulum eller "sådda" barnet.

  1. Prova mamma bakterier.
  2. En gasväska placeras i moderns vagina i ungefär en timme.
  3. Ta bort gasbindet före kejsarsnittet.
  4. Exponera den nyfödda till gasväsen. (Börja med barnets mun, sedan deras ansikte och resten av kroppen.)
  5. Prova barnets bakterier.

Det bör noteras att detta endast gäller för mödrar som är hiv-negativa, såväl som grupp B strep negativa.

Även om detta inte är en perfekt lösning, återställer den delvis bakterierna från moderen till barnet i den lilla studien som tidigare gjordes. Fler studier genomförs och fortsätter enligt Dr. Dominguez-Bello.

Eftersom det fortfarande studeras är det ännu inte vanligt, men vissa utövare gör det antingen på föräldrarnas begäran eller på grund av sin kunskap om studien. Om detta är något som du skulle vilja ha gjort efter din kejsarsnitt, var noga med att prata med din läkare och inkludera den i din kejsarsnitt. Ett annat sätt att naturligt öka bakterierna är att ha gott om hudkontakt med mamma efter födseln. Även om forskarna inte tror att detta är en eller / eller en proposition, men båda.

Populära Inlägg

Läs Mer