Skärmar kopplade till Toddler Speech Delay

Anonim

Många moderna föräldrar litar på skärmar för att komma igenom vardagens uppgifter. Inte bara använder de flesta av oss någon form av skärm för arbete, men vi använder dem också för våra personliga liv också. Vi litar på våra telefoner dygnet runt för att göra allt från banktransaktioner för att se en läkare så gott som självklart, underhållning.

Och för de av oss som är föräldrar har skärmar definitivt blivit en integrerad del av våra barns liv. Bara denna förra månaden åberopade jag digitala alfabetkort för att hjälpa min son att förbereda sig för sin dagisprövning. I små, fokuserade doser är skärmar definitivt en go-to-resurs i min parenting verktygslåda.

Men skyddet av skärmar för våra barn ligger alltid bakom mig. Vad är de långsiktiga effekterna av skärmar? Vet vi tillräckligt om hur de påverkar våra barns hjärnor än? Hur kan vi vara säkra på att de är klara att använda? Tja, nya fynd från 2017 Pediatric Academic Societies Meeting har funnit att skärmar kan utgöra en risk för talförseningar för småbarn.

Hur skärmar kan skada småbarns tal

I en särskild studie som presenterades vid Pediatric Academic Societies Meeting i Toronto visade forskare att det finns en länk mellan handdatorskärmar och småbarns tal- och språkutveckling.

Studien tittade på 894 barn mellan 6 och 2 år i en period på över fyra år mellan 2011 och 2015. På grundval av föräldrarnas bedömningar och inspelningar visade studien att 18 månader gammal var många av barnen (20 procent) använde en handhållen enhet i minst 28 minuter varje dag. Handdatorskärmar inkluderade allt från lektidstabletter till smartphones till vanliga tabletter, som iPads.

Forskare misstänkte att det kan finnas en negativ samband mellan tal och skärmar och de hade rätt. De fann att ju mer tid småbarnen hade på en handhållen skärm varje dag, desto högre risk hade barnet för att uppvisa en fördröjning i uttrycksfulla tal. Länken var faktiskt knuten till tidsintervaller. Så, till exempel, för varje 30-minuters ökning av skärmtiden var det en 49 procent ökad risk för uttryckliga talförseningar.

Skärmen var dock bara bunden till talförseningar och påverkade inte något annat sätt att kommunicera. T.ex. användningen av småbarnsskärmen var inte knuten till någon form av fördröjning för sociala interaktioner, kroppsspråk eller gester. Skärmens användning verkade bara påverka uttrycksfulla tal, vilket betyder oralt talade ord.

Vad experterna säger

"Detta är den första studien som rapporterar en koppling mellan handhållen skärmtid och ökad risk för uttrycklig språkfördröjning", noterade barnläkaren Dr. Catherine Birken, MD, MSc, FRCPC, studieens huvudutredare.

Andra experter noterar att resultaten bekräftar att mer forskning behövs för att fullt ut förstå alla sätt som skärmarna påverkar barnutveckling, särskilt när det gäller språk.

Vad studien betyder för dig

American Academy of Pediatrics har reviderat sina riktlinjer för skärmtid för barn genom åren, eftersom tekniken har förändrats och integrerats mer i våra vardagsliv. Hur familjer brukade bara sitta och titta på tv har utvecklats för att inkludera skärmar i många fler situationer, och AAP har fått basera sina rekommendationer kring skifttekniken.

AAP: s nuvarande riktlinjer för skärmtid för småbarn uppger att alla skärmar är avskräckta för barn under 18 månader, förutom videochattar med familj och vänner. För barn 18-24 månader uppmanas föräldrar att använda högkvalitativa utbildningsprogram och appar med sina barn, eftersom bevis visar att det här är hur småbarn lär sig det bästa. AAP-programmet motverkar också användningen av alla oövervakade medier för småbarn.

Så vad gäller denna studie, även om AAP har starka rekommendationer för att begränsa skärmtid för småbarn, har de inte publicerat en officiell policy mot all skärmtid. Istället uppmuntrar de alla familjer att utveckla sin egen "Healthy Media Diet" för att introducera och införliva digitala medier på ett hälsosamt sätt. Uppenbarligen är eliminering av alla skärmar för hela barndomen orealistiskt.

Emellertid är denna studie en annan stark indikator på att det fortfarande finns mycket vi inte vet om när det gäller hur skärmtid påverkar en barns utvecklande hjärna, särskilt när det gäller tal och hur det kommer att påverka deras förmåga att kommunicera långsiktigt termin. Tala med ditt eget barns barnläkare för att förstå ditt barns risk för eventuella talförseningar och arbeta tillsammans för att utveckla en hälsosam digital mediaplan för din familj.

Populära Inlägg

Läs Mer