En säkerhetsvarning på spädbarnslösningspositioner

Anonim

Sedan 1994 har American Academy of Pediatrics (AAP) rekommenderat att barn läggs på ryggen för att sova för att förhindra plötsligt barnsdödssyndrom (SIDS). Strax efter att "Back to Sleep" -kampanjen började, kom en ny produkt in på marknaden: en spädbarnssömpositioner, avsedd att hålla spädbarn från att rulla över på sina tummar medan de sover.

I stället för att göra barn säkrare är sömnpositionärer en risk för kvävning som har knutits till mer än ett dussin barndödsfall och ännu fler konsumentklagomål. Under 2010 utfärdade den amerikanska konsumentproduktersäkerhetskommissionen (CPSC) och den amerikanska livsmedels- och drogadministrationen (FDA) en varning om att spädbarnssömpositioner kan vara farliga för spädbarn.

Dessutom uppdaterar AAP: s uppdaterade, säkra sömnriktlinjer 2016 mot att använda kommersiella enheter som marknadsförs för att minska risken för SIDS, inklusive kilar eller positioner eller mjuka sängkläder, inklusive spjälsängar, filtar, kuddar och mjuka leksaker.

Bottenlinjen: Använd inte en spädbarnsförflyttningsläge, kudde eller stoppat djur för att hålla din lilla från att rulla över i sömnen.

Vad är spädbarnslösningspositioner?

Spädbarnssömpositioner brukade vara ett vanligt barnregister. Säkra sömnriktlinjer instruerar nya föräldrar att placera barnet på henne somna, så en produkt som är utformad för att hålla barnet i den positionen verkade som en bra idé.

Sömnpositioner kan ta på sig några olika former: Skum kilar eller rör fäst på en matta som barnet sover på, vadderade plaströr med nät på sidorna eller en kilformad matta med sidostöd. Alla är utformade för att bilda ett hinder på båda sidor av barnet för att förhindra rullande.

Säkerhetsvarning på sovläge

Under 2010 släppte CPSC och FDA en gemensam säkerhetsvarning om spädbarnssömpositionärer efter 13 barn dödade med produkten. I alla fall inträffade dödsfallet antingen för att barnets ansikte pressades mot sidan, eller eftersom barnet rullade och blev fastnat mellan sömnpositionern och sidan av en spjälsäng eller bassäng.

Förutom de rapporterade dödsfallen fick CPSC dussintals rapporter om spädbarn som placerades på ryggen eller sidorna för att sova i en spädbarnslösningspositioner men senare hittades i en osäker position.

Grunden är att spädbarnssömpositioner inte är nödvändiga och introducerar risk för kvävning i spjälsängen. En ren spjälsäng, med en välskött spjälsäng och ett utrustat lakan, är det säkraste sömnutrymme för barn.

Onödigt och osäkert

Många av dessa spädbarnssömställare såldes med förpackningar som visade att de minskar risken för SIDS, men FDA varnar för att det inte finns några bevis för att stödja sådana krav.

Att placera ditt barn på ryggen i sömn rekommenderas starkt för förebyggande av SIDS, men nyfödda behöver inte en speciell produkt för att hålla dem i den positionen.

När ditt barn är tillräckligt starkt för att rulla över, är det fortfarande säkrast att placera barn på ryggen och sova. Du behöver inte fortsätta placera henne varje gång hon rullar över för att hitta en bekväm position. Att lägga till en produkt för att försöka förhindra rullande introducerar bara en fara.

Hemlagad sömnpositioner

Några föräldrar har gjort sina egna barnsvalpositioner, antingen för att hålla barnet på ryggen i spjälsängen eller för att hon inte ska rulla av soffan. Det här är inte säkert: Varje gång du lägger till något på en barns spjälsäng, ökar du risken för kvävning.

Använd inte ammande kuddar, kuddar, rullade filtar eller andra hemlagade bolstrar i en spjälsäng eller packa-spel för att hålla din bebis på plats. Du bör också undvika att använda dessa saker när barnet är på golvet, soffan eller sängen.

Avancerade positioner

Efter de federala säkerhetsanvisningarna upphörde de flesta större tillverkarna att göra spädbarnssömpositioner utan att formellt återkalla dem. Medan de flesta butiker inte längre bär dem, används sovapositioner fortfarande online, i garageförsäljning och i begagnade butiker.

De flesta använda babyartiklarna kommer inte med originalförpackningen och instruktionerna, vilket innebär att föräldrar och vårdgivare kan missa varningar eller kritiska användningsanvisningar. Dessutom är det osannolikt att sömnpositioner kommer att visas på en återkallarlista. Använd inte en begagnad sovpositioner.

Populära Inlägg

Läs Mer