Säkerhet att sola medan gravid

Anonim

Att ha en solbränna var en gång ansedd som en hälsosam utseende. Men ingenting kunde vara längre från sanningen. När du lägger till graviditet i blandningen kan det bli ännu mer farligt. Problemet är att solljus är det sätt på vilket vi får vitamin D, vilket behövs för en hälsosam kropp. Så vi måste hitta ett sätt att få D-vitamin vi behöver, utan att öka riskerna för för mycket sol exponering.

Risken att sola medan gravid

Förutom riskerna med regelbunden sola (solbränna, hudcancer etc.), lägger solbad medan gravid lägger till en helt ny dimension.

  • Exponering för solen kan öka kärntemperaturen hos den gravida kvinnan. Du kan lätt bli dehydrerad vilket skulle leda till symtom på för tidigt arbete. Detta kan i sin tur höja fostrets temperatur, vilket kan orsaka hjärnskador om den ökar tillräckligt högt eller tillräckligt länge.
  • Medan gravid kan hormonerna, främst östrogen, i din kropp faktiskt öka risken för chloasma eller masker av graviditet och andra sol exponeringar när de utsätts för sol och dess UV-strålar. Dessa mörka fläckar, oftast på pannan och över näsan, kan eller kanske inte dra sig tillbaka efter graviditeten.
  • Exponering för solen, särskilt på det som resulterar i solbränna, kan öka risken för cancer (melanom).

Konstgjord soling

Det enkla svaret för dem som vill ha en bronsig kropp kan tyckas vara medel för konstgjord garvning. Med tanke på det faktum att solarium och självförstärkare har haft en relativt kort tid och har ännu färre studier av dem, särskilt när det gäller graviditet, är juryn ute. Många utövare säger fel på försiktighetssidan och undviker även de konstgjorda belysningsmetoderna.

Solarium sänker risken för överhettning i motsats till naturligt solljus. Även om det finns samma risker för graviditetshudsjukdomar och de vanliga riskerna med solrelaterade sjukdomar. Den ultravioletta strålningen från sängarna ökar graden av åldrande av huden, vilket väsentligt ökar risken för hudcancer.

Vad om alternativ till solbad?

Solbränna, eller solbränna, är en annan produkt som pressas varm och tung under sommar- och vintermånaderna. Den aktiva ingrediensen tenderar att vara dihydroxiacetone (DHA) som absorberas genom huden. På grund av exponeringen av denna kemikalie på huden absorberas DHA och passerar genom placentan till barnet. Överföringsbeloppet till barnet varierar beroende på det applicerade beloppet, appliceringsfrekvensen och om det finns några öppna hudytor (sår, sår etc.). Användningen av dessa produkter ger inte skydd mot solens ultravioletta strålar, därför måste man fortfarande använda den kommersiella solskyddsmedel för skydd.

Bästa råd för sol exponering och gravida kvinnor

I slutändan är den stora frågan en som måste besvaras av individen. Trots år av forskning och varning är miljontals människor över hela världen tillägnade soldyrkare. För många kommer graviditeten inte att förändras. Att vidta försiktighetsåtgärder och förstå riskerna är mycket viktigt. Den största av dessa försiktighetsåtgärder dricker tillräckligt med vatten och minimerar exponering för att förhindra överhettning och använda rätt solskyddsmedel för att minimera skador på huden.

  • Undvik den mellersta delen av dagen
  • Använd lätta, lätta kläder för att täcka din hud
  • Stora floppy hattar och solglasögon skyddar dina ögon, öron och ansikte
  • Använd lämpliga och godkända solskyddsmedel under graviditet
  • Tala med din läkare eller barnmorska om vitamin D-tillskott

Populära Inlägg

Läs Mer