Säkerhet vid flygresor under graviditeten

Anonim

Graviditet sågs en gång som något som skickade kvinnor till sina hem när deras bellies började utskjuta, följaktligen termen förlossningen. Det ansågs inte lämpligt för gravida kvinnor att ses offentligt.

Idag förändras graviditeten sällan våra scheman, med undantag för komplikationer. Kvinnor fortsätter sina normala liv oftast under graviditeten, med mindre undantag (Som att veta var alla badrum är!). Resa är inget undantag.

Resor blir allt vanligare när familjer flyttar längre och längre ifrån varandra. Att resa på semester eller som en sista resa för att se familjen före barnet eller som en sista romantisk semester, är inte ovanligt. Detta inkluderar även ut ur landresor och ofta flygresor.

Vad säger vetenskapen om graviditet och flygresor?

De flesta studierna om graviditet och flygresor har gjorts på kvinnliga flygvakter. En studie visade att det var en liten ökning av första trimesterns missfall, men det var för flygvaktarna som arbetade ett större antal timmar.

Andra studier var oroliga för strålning i luften. Detta visade sig också ha en liten ökning av potentiella problem. Emellertid var dessa problem mer relaterade till tiden i luften, rutten flögs och andra flygfenomen.

Försiktighetsåtgärder för gravida kvinnor

Som du kan se från medicinsk litteratur är flygningen ganska säker medan gravid, även för flygledaren, med några mindre justeringar. Med tanke på att de genomsnittliga passagerarna inte flyger under längre perioder är dessa problem inte särskilt relevanta för den genomsnittliga flygaren. Det finns emellertid några problem att komma ihåg om du är gravid och överväger flera eller mycket långa flygningar:

  • Flygresor är extremt uttorkande. Du måste dricka mycket vatten medan du är i luften!
  • Flygresor kräver att du sitter stilla under långa perioder. Om du kommer att uppleva kramper eller andra graviditetsrelaterade problem kan du vara ganska obekväma.
  • Flygplan är inte utrustade för att hantera luftfödsel eller graviditetsrelaterade komplikationer. Även om ditt flygbolag är okej, kan du helt enkelt vara smartare att stanna på marken om du är nära att föda eller uppleva graviditetsrelaterade problem.

Det finns några försiktighetsåtgärder som en gravid resenär bör överväga:

  • Prata med din utövare innan du flyger. Om du är gravid i mer än 36 veckor, kommer många flygbolag inte att låta dig flyga för rädsla för att du ska leverera ombord.
  • Försök att göra majoriteten av din resa under andra trimestern. Inte bara kommer du att vara mer bekväm, men i allmänhet är risken för missfall och för tidigt arbete lägre.
  • Undvik överflödig flygning. Trots att det inte finns några svåra och snabba siffror flög flygvaktarna med de högre missfallstakten i genomsnitt 74 timmar per månad.
  • Gör komfortarrangemang. Försök att få plats med mer benrum, planera att gå i gångarna, badrumstopp och vatten ...
  • Undvik resa till länder som skulle kräva immuniseringar som du inte redan har eller är som inte anses vara säkra för graviditet. Tala med din utövare för mer information om immuniseringar under graviditeten, eftersom vissa immuniseringar anses lämpliga under graviditeten.

Så kom ihåg att flygning inte är kontraindicerad i en okomplicerad graviditet, men använd din sunt förnuft och tala med din utövare om dina reseplaner.

Populära Inlägg

Läs Mer