De säkraste sömnlägena

Anonim

När det gäller de säkraste babysänglägena för spädbarn, är på baksidan den klara vinnaren, säger American Academy of Pediatrics (AAP). Anledningen: Denna sovande ställning har visat sig minska förekomsten av Sudden Infants Death Syndrome (SIDS).

I själva verket, sedan AAP började rekommendera att alla nyfödda barn (från födsel till ålder 1) sätts i vila på ryggen, under tupplurar och på natten har den årliga SIDS-räntan minskat mer än 50 procent. Och det har inte skett någon ökning av kvävning eller aspirering sedan dess.

Medan forskningen fortfarande är igång, tyder studier på att barn får mindre syre och blir av med mindre koldioxid när de sover på bäcken. Med andra ord, under magen, kan ett spädbarn bara återuppta luften från en liten ficka av sängkläder som dras upp runt näsan. Ändå pekar andra fynd på att många barn som dör från SIDS har underutvecklade regioner i sin hjärna, kanske områden som hindrar dem från att vakna för att avlägsna sig från fara (som kvävning). Och eftersom det är omöjligt att ta reda på vilka barn inte kommer att väcka normalt, är det bättre att vara säker än förlåt.

Att få din nyfödda vana att somna på ryggen kan tyckas vara omöjlig, eftersom många barn tycks somna bättre på magen eller i sidorna, speciellt när de krullade på en förälder eller vårdgivarens bröstkorg. Men försäkra dig om att ditt barn kommer att vänja sig vid denna säkra baby sovläge med tiden. Naturligtvis, när ditt barn kan rulla över, kan han självpositionera sig själv.

Sömnvanor för att minska risken för SIDS

Förutom att följa AAP: s rekommendation om babyens sovpositioner, kan du skydda ditt barn från SIDS genom att följa dessa enkla tips för sömnsäkerhet:

  • Välj en fast sömnyta. Köpa en säkerhetsgodkänd spjälsäng, täckt av ett monterat ark, och lägg aldrig ditt barn för sömn på mjuka ytor, som kuddar, dynor och fårskinn.
  • Håll sovplatsen ren och klar. Det betyder inga mjuka föremål, leksaker, kuddar, filtar, täcken, fårskinn eller spjälsängar.
  • Håll ditt barns sömnområde nära men separat. Medan ditt barn kan sova i samma rum som du borde han inte sova i säng eller på soffa eller fåtölj med vuxna eller andra barn. Istället borde din baby sova i en bassin, spjälsäng, vagga eller en sovsugare.
  • Övervaka temperaturen i ditt barns rum. Med andra ord, inte för varmt eller för kallt. Och placera aldrig ditt barn nära luftkonditionering eller uppvärmningsluckor, öppna fönster eller andra dragkällor.
  • Hoppa över filtarna. Istället investerar du i (en sovsäck eller sovsäck som ett alternativ till filtar.
  • Tänk på en napp. Pacifiers har visat sig minska risken för SIDS, men tvinga inte det om din baby inte vill ha det.

Populära Inlägg

Läs Mer