Regler för uppsägning av barnstöd

Anonim

Många föräldrar undrar om det finns regler för uppsägning av barnstödsförpliktelser. Till exempel kan en förälder sluta betala barnbidrag om den andra föräldern vägrar att tillåta besök? Och vad sägs om situationer där barnet inte vill få förälderns ekonomiska stöd och föredrar att bli frigjorda?

Få svar på dessa frågor innan du förföljer uppsägning av barnsuppdrag för dig själv eller ditt barn.

Quid Pro Quo och Terminating Child Support

På ytan känner vissa föräldrar att det är rimligt att hålla tillbaka barnstöd när besökelser slutar hända regelbundet. Men detta begrepp kan orsaka mycket problem i domstolen. Varför?

Eftersom domstolsbeställda föräldraansvar fortsätter även när det finns ett problem med förhållandet mellan föräldern och barnet eller mellan de två föräldrarna. Därför bör du inte sluta betala barnbidrag bara för att barnet inte längre deltar i regelbundet besök.

Det är också viktigt att veta att domstolarna anser barnstöd och visitation separat. Om du har domstolsbeställd besök, och din ex inte samarbetar med beställningen, bör du kontakta domstolen eller prata med din advokat om dina alternativ. I många fall kan åtgärder vidtas för att rätta till situationen så att besök kan återupptas.

Särskilda överväganden

Ofta, när en förälder slutar betala barnbidrag, beror det på att det går mer bakom kulisserna. Har föräldern förlorat sitt jobb? Finns det en legitim förändring av omständigheter som garanterar en formell ändring av barnstöd?

Alla föräldrar som har svårt att göra regelbundna barnbidrag ska kontakta den domstol som utfärdat den ursprungliga ordern för att diskutera alternativ. Detta är mycket bättre än att riskera följderna av nonpayment, vilket kan innebära att du förlorar ditt körkort och till och med tjänar fängelsetid.

Emancipation av barn

I sällsynta fall kan ett äldre barn begära frigörelse om hon inte längre vill ha en relation med en förälder. Om ett barn blir frigjort kan domstolen formellt avlasta en föräldraansvarig föräldraansvar. Huruvida domstolen beviljar emancipation kommer dock att bero på flera faktorer, inklusive:

  • Barnets ålder: En lämplig ålder varierar mellan stat och domstol. Vissa domstolar kan bestämma att 16 är en lämplig ålder, medan en annan domstol kan bestämma att 16 är för ung för att göra ett så viktigt beslut.
  • Barnets mognadsnivå: Domstolen kan överväga ett barns förmåga att tydligt uttrycka sin vilja att frigöras, liksom orsakerna till frigörelse, som ett tecken på mognad. De kan också titta på faktorer som om barnet är anställd eller en bra student.

Innan man överväger frigörelse kommer domaren att intervjua barnet. Om barnet blir befriat, kan den vårdnadspliktiga föräldrarnas barnförpliktelser också avslutas. Domstolar är dock vanligtvis ovilliga att säga upp stödförpliktelser för rädsla för att staten senare kommer att behöva träda in och ge ekonomiskt stöd till barnet.

Det är också viktigt att veta att domstolarna rysar på eventuella störningar i ett förhållande mellan föräldrar och barn. Vid fastställandet av huruvida barnstödsförpliktelser ska upphöra ska domstolen överväga barnets bästa och sedan avgöra om båda föräldrarna ska kunna arbeta tillsammans för att stödja barnets behov och känslomässigt välbefinnande.

Populära Inlägg

Läs Mer