Risker för induktiva arbeten

Anonim

Om du är gravid, finns det ett antal anledningar som din obstetrikare kan försöka inducera arbetskraft som stimulerar livmodern för att börja ha sammandrag innan de naturligt börjar på egen hand.

Det kan vara att du är försenad utan tecken på att du snart kommer till arbetskraft eller att ditt vatten (vilket betyder den fostervattenväska som din baby flyter i och är skyddad av) har brutit - en situation som sätter honom risk för infektion. Kanske har du utvecklat ett tillstånd som preeklampsi eller graviditetsdiabetes som kan äventyra din hälsa eller din bebis om du blir gravid.

I vissa fall är labor induktion planerad på grund av en logistisk, snarare än en medicinsk fråga. Till exempel kanske en mamma att vara så långt från sjukhuset det skulle vara riskabelt att vänta tills hon går till arbetet för att hon ska komma dit. Detta kallas elektiv induktion, enligt American College of Obstetricians och Gynecologists (ACOG).

Ibland är induktion det bästa för en mamma eller hennes barn. Men det är inte alltid nödvändigt eller bäst att skynda på saker. Faktum är att det kan orsaka problem eller till och med vara osäkert.

Här är fem risker för att framkalla arbetskraft som är värt att veta mer om så att du kan prata mer om dem med din läkare och vara beredd på vad som kan komma som ett resultat av denna procedur.

Ökad risk för komplikation under födseln

Inducerande arbete innebär att ingripa i kroppens naturliga processer genom att bryta fostervåren, använda medicinering eller båda. Men det är gjort, det kan leda till fosterskador (onormal hjärtfrekvens, axeldystoki etc.)

Dessutom, när arbetskraft induceras med medicinering tenderar sammandragningar att vara starkare och mer kraftfulla än de som förekommer naturligt. Detta kan få barnet att komma in eller stanna i en position som gör arbetet längre och mer smärtsamt för mamman.

Fosterskador i arbetet

Ökad risk för interventioner under födseln

När arbetskraft induceras tenderar barnen att hålla sig i positioner som gör det svårare att röra sig ner i födelsekanalen. Också, eftersom sammandragningar är så mycket mer smärtsamma, ökar behovet av en epidural (anestesi att dö i bäckenet).

Båda dessa villkor kan förhindra att en kvinna effektivt skjuter ut sin bebis, så det kan bli nödvändigt för läkaren att använda tång eller vakuumutvinning för att hjälpa barnet att leverera.

Arbets- och leveransinterventioner

Ökad risk för kejsarsnitt (C-sektion)

Om efter att hennes vatten är trasigt kan en kvinna inte födas vaginalt, kommer det att vara nödvändigt att leverera barnet via C-sektionen. Detta beror på att när fostervåren är borta är barnet mer sårbart för infektion. En kejsarsnitt är också mer sannolikt om barnet är i dålig position för att vara född vaginalt eller är i fostrets nöd.

Födseln via C-sektionen

Ökad risk för behov av intensivvård

En bebis född via induktion har ännu inte skickat signaler till sin mamma för att börja arbeta, vilket ofta betyder att han helt enkelt inte är fysiskt utvecklad nog för att lämna livmodern. Han behöver specialvård i neonatalintensivvården (NICU) tills han är.

Att vara född även en vecka eller två tidigt kan göra att en baby har problem med att andas, äta och upprätthålla en normal och stabil kroppstemperatur. Detta begränsar den mängd kontakt hans föräldrar och andra vårdgivare kan ha med honom. Det gör det också svårare att etablera amning och är överlag en stressfull upplevelse för nya föräldrar.

Neonatal Care och NICU nivåer

Ökad risk för gulsot

Gulsot är en oförmåga hos levern att bryta ner röda blodkroppar. Hos nyfödda orsakas det när barnets lever helt enkelt inte är tillräckligt mogen för att göra detta jobb. Resultatet är en ökning av nivåerna av bilirubin i barnets blod, vilket ger en telltale gul nyans till hans hud och ögonens vita.

Gulsot är inte ovanligt och det kan behandlas, men det kan innebära en längre vistelse på sjukhuset.

Gulsot hos nyfödda

Populära Inlägg

Läs Mer