Ta bort ditt pubic hår för arbete

Anonim

Rakning för födseln brukade vara något som sjuksköterskorna gjorde när du kom till sjukhuset. Som läkare och barnmorskor insåg att det kan finnas ett syfte med pubhår för att förhindra infektion, dog denna övning snabbt. Majoriteten av kvinnorna var verkligen lätta. Många hade känt sig generad genom att vara rakad eller verkligen ogillade den smärtsamma kliande upplevelsen att den växte tillbaka.

Nu börjar frågan komma upp igen i födseln - övningen av rakning. Men nu har kvinnor börjat ta rakhyvlarna eller vaxremsor i egna händer. Vissa kvinnor väljer att antingen betala för att ha bikini eller brasilianskt vax gjort före födseln. Detta är också något som fler kvinnor kan göra även när de inte är gravida och helt enkelt fortsätter en övning började bra innan de blev gravida. Vissa hävdar också att könshår stör dem när de ses av andra. För andra kvinnor är det inte något som görs speciellt för födseln, men i allmänhet.

Förespråkare av denna praxis hävdar att området är snyggare och lättare att hålla rent i postpartum. Om det finns suturer från en kejsarsnitt eller till och med en reparation av perineum, kan håret som har tagits bort växa tillbaka och sitter fast i suturerna. Detta är något som många mammor oroar sig för. Andra mammor tycker inte att det är en fråga alls, särskilt om håret bara är nedtaget och inte helt rakat.

Bikini vaxning

En bikinivax tar i allmänhet bort överflödigt hår runt mons pubis, vilket är där majoriteten av könshår är belägen, och det avskyvärda könshår som kan växa utanför området som omfattas av en bikini, därav termen bikinilinjen. Det brasilianska vaxet tar bort allt håret på mons pubis, labia, etc.

Medan vissa kvinnor inte vill gå så långt som ett brasilianskt vax eller till och med ett bikinivax, finns det några som väljer att trimma de längre eller hårda håren som förberedelse för arbete. Det kan vara svårt under de senaste månaderna av graviditeten, helt enkelt för att det är så svårt att se runt din gravida mage. Du kan gå till ett fancy spa och få lite hjälp, bjud in din partner för att hjälpa eller ta dina chanser. Trimmning kan vara ett föredraget alternativ eftersom håret inte är smärtsamt eller klåda eftersom det växer tillbaka.

Är det säkert att få en brasiliansk medan gravid?

Det anses allmänt vara säkert att få ett brasilianskt vax under graviditeten. Medan din hud kan vara känsligare, och du bör alltid berätta för din tekniker att du är gravid, även om du tycker att det är uppenbart, finns det ingen medicinsk anledning att undvika en brasiliansk.

Varför slutade vi raka för födseln?

När det gäller vetenskapen bakom rakning och vaxning, konstaterades det att det finns en liten minskning av maternella infektionshastigheter när håret på perineum är kvar på plats, detta är vad som också skulle tas bort under ett brasilianskt vax. Detta är en av anledningarna till att många sjukhus övergav praktiken helt och hållet.

Så för dig som vill trimma och klippa eller ta bort hår runt bikinilinjen, är du säker och inte ökar din risk för infektion (förutsatt att du inte skär dig själv). För dig som fortfarande är rakbar, är du bra också. Den goda nyheten är att vad du än väljer att göra är acceptabelt. Du är den enda du måste behaga.

Populära Inlägg

Läs Mer