Lindra tillbaka till skolan stress och ångest

Anonim

Många barn (och föräldrar) känner sig oroliga över hur ett nytt skolår går. Från hektiska morgnar till sista minuten-projekt kan de många aktiviteter som utgör skolans upptagna scheman vara tuffa på både föräldrar och studenter, vilket ibland orsakar intensiv stress och ångest. Här är fem sätt att minska stressen:

Börja tidigt att förhindra sömnförlust eller sömnlöshet

Under sommaren tar de flesta familjer sina signaler från solen och stanna upp senare. Även om det kan vara frestande att hålla det sena natten roligt att gå fram till slutet, börjar din skolrutin några veckor tidigt, för att underlätta övergången tillbaka till skolan. Två till tre veckor före skolans ankomst, börja gå och lägg dig tidigare och försök att äta på ett mer regelbundet schema också. Detta råd är inte bara för små barn; tonåringar och vuxna behöver kvalitet sömn för korrekt funktion samt och få ditt schema rakt nu kommer att bidra till att förhindra sömnlöshet eller sömnbrist när skolan börjar. Bra vila kan hjälpa ditt barn att bättre hantera stress på den första dagen.

Gör en genomgång

Medan vi är på ämnet att börja tidigt är det en bra idé att besöka skolan före den första dagen. För barn som kommer att vara första-timers för dagis, första klass, gymnasium eller till och med gymnasiet kan detta hjälpa dem att känna sig mer bekväm med den nya platsen och få en bättre uppfattning om vart de ska åka när de är där. Även för att återvända studenter gör det inte ont att veta vart klassrummet är, säger hej till vad som helst personalen är redo och börjar bli glad över att gå tillbaka.

Stapla däcken

Om du har några inmatningar i ditt barns klassuppdrag är det en bra idé att se till att det finns minst en vän i klassen eller klasserna som ditt barn kommer att delta i. Om klasserna tilldelas utan din inmatning, prata med andra föräldrar och försök ta reda på vem ditt barn ska dela en klass i förväg och låt dem veta. Att veta vem som är i sin klass kommer att ge dem något annat att se fram emot, och påminna dem om vad de tycker om skolan. Om ditt barn går in i dagis eller första klass kan det vara en bra idé att få ett lekdatum med en av barnen som kommer att vara i sin klass en vecka innan skolan börjar hjälpa dem att känna sig mer bekväma och bli mer glada över att se sina vänner igen i skolan. Om du är ny i området eller inte känner någon, kan du kolla skolans sociala mediasidor för att hitta andra föräldrar och barn.

Gör dig redo

Shopping till skolan kan hjälpa ditt barn att bli upphetsad för det nya skolåret. Om ditt barn verkligen inte kunde bryr sig mindre om att handla, kan du göra det snabbt och smärtfritt, men för barn som njuter av de årliga besluten om vilka kläder, ryggsäckar och andra leveranser att välja, kan det vara ett enkelt sätt att lätta ditt barn in i det nya året.

Längs dessa linjer, ha kul att förbereda ditt barns studieområde. Det är viktigt att ditt barn har en bekväm och tyst plats att studera. Du kanske också vill få dina rutiner redo. När du kommer tillbaka till ett tidigare schema börjar dina barn lägga ut sina kläder natten före, hålla sina skor vid dörren och komma tillbaka till andra morgonvanor som hjälper dig att komma ut genom dörren med mindre krångel. Detta kan hjälpa till att förfina din rutin och göra övergången till skolgång lättare.

Prata med en annan

Ett av de bästa sätten att lindra tillbaka till skolan ångest och förbereda sig för det kommande året är att helt enkelt prata med ditt barn om vad han eller hon kan känna. När ämnet på skolan kommer upp, låt ditt barn berätta vad som är spännande om skolan och vad som kan vara lite ångestväckande. Om ditt barn uttrycker någon negativitet om skolan, rabatt inte omedelbart hans eller hennes bekymmer; istället fokusera på att validera känslor. Då kan du hjälpa till att hitta lösningar eller flytta fokusen till en mer positiv sida som att se vänner, täcka spännande nytt material och växa upp. Det här kan vara en utmärkt tid att diskutera viktiga ämnen som hantering av mobbningar, ömsesidigt tryck och andra viktiga ämnen. Genom att skapa öppna kommunikationslinjer kan ditt barn veta att du kommer att vara tillgänglig för support.

Det viktigaste att komma ihåg när det gäller att komma tillbaka till skolan är att vara förberedd mentalt och logistiskt. Vet vad du ska förvänta dig och vara beredd, och ha en plan att hålla saker hanterbara. Följ sedan den planen. Om du visar din entusiasm för vad det nya skolåret medför, kommer dina barn säkert att hämta det och nervös energi blir till spänning.

Populära Inlägg

Läs Mer