Regelbundna Naps Förbättra Barnens Nattvakt

Anonim

Enligt sömnforskning, och modern erfarenhet, påverkar längden och kvaliteten på naps nighttime sleep. (Och omvänt påverkar nattetid sömn.) Barnen skiljer sig åt i deras nappande behov. I tabellen nedan kan du se en generell guide som gäller för de flesta barn.

När din baby ska nepa

Tidpunkten för tupplur är viktig. En tupplur för sent på dagen kommer negativt att påverka nattens sömn. Vissa tider på dagen är bättre för att nappa eftersom de passar din bebis biologiska klocka; dessa optimala perioder balanserar sömn och vaknar tid för att påverka nattets sömn på det mest positiva sättet.

Alla barn är olika, men i allmänhet är de bästa tupplurarna följande:

 • Om barnet tar tre tuppar: mitt på morgonen / tidig eftermiddag / tidig kväll
 • Om barnet tar två tupplurar: mid-morning / early afternoon
 • Om barnet tar en tupplur: tidig eftermiddag

Titta på din barns sömniga signaler

Naps ska ske omedelbart när ditt barn visar tecken på trötthet. Om du väntar för länge blir hon överdriven, "uppkopplad" och oförmögen att sova.

När du är bekant med ditt barns tupplur behöver du planera en tupplurrutin för att starta nedkörningen. Om konsekventa knölar är nya så ser du mer ut för ditt barns tecken på trötthet och räkor på rutinen tills du löser ett förutsägbart mönster. Med andra ord, börja inte en lång förebliven rutin om ditt barn är klart redo att sova!

Titta på dessa tecken på trötthet; din bebis kan visa en eller flera av dessa:

 • Minskande aktivitet
 • Tysta ner
 • Förlora intresse för människor och leksaker
 • Rubbing eyes
 • Ser "glaserade"
 • Fussing
 • Gapande
 • Ligger ner
 • Kärra en kärlek eller fråga om en napp, flaska eller till sjuksköterska

Timing är mycket viktigt

Du har förmodligen upplevt detta scenario: Din baby ser trött ut och du tycker, "Tiden för en tupplur". Så tvätta du hennes händer och ansikte, byter blöjan, svarar på ett telefonsamtal, lägger ut hunden och leder efter barnens spjälsäng eller familjesängen, för att bara upptäcka att hon plötsligt är vaken och angelägen att spela!

Vad hände? Hon har rört sig genom sitt trötthetsfönster och fått den "andra vinden" som köper henne ytterligare en timme eller två av varaktighet innan hon återvänder till sitt trött tillstånd. Detta kan ofta hända senare på dagen. Plötsligt är din älskling (äntligen!) Redo för en tupplur vid middagstid, och tomten förtjockas. Ställer du henne för en sen tupplur och därmed förlänger sänggåendet, eller håller henne vaken och hanterar en trött och noga baby? Snarare än att möta denna prövning, svara tidigare på hennes tecken på trötthet och få henne in för hennes tupp rätt vid den tiden.

När du väl har tittat på din bebis noga i en vecka eller så borde du kunna skapa ett tupplurschema som arbetar med sina dagliga perioder av vakenhet och trötthet, vilket gör att din tupplur är lätt att hålla sig till.

The Nap Routine

När du väl har etablerat ett tupplurschema för ditt barn, är det väldigt praktiskt om du skapar en enkel men specifik tupprutin. Denna rutin ska skilja sig från din nattrutin, även om det kan ha likheter som signalerar sömn. Till exempel närvaron av en härlig eller speciell sömninducerande musik. Följ din sömnrutin på samma sätt varje dag. (Förutom om din bebis visar tydliga tecken på att vara trött och redo att sova. Förkorta eller ens eliminera din rutin för den dagen.)

För en motvillig napper kan din rutin innefatta lite avkopplande rörelse, som att rocka / slappna av i en gunga / gå i en slinga eller barnvagn och lite mild musik.

En tupprutin behöver inte vara lång och involverad för att vara effektiv. Om ditt barns tupp inträffar ungefär samma tid varje dag kommer det att finnas många subtila signaler, till exempel tidpunkten för hans lunch, som berättar för ditt barn att naptiden är nära.

Bättre tupplur betyder bättre natts sömn.

Napping behov av de flesta barn

ÅlderAntal NapsHours of Naptime
4 månader34 - 6
6 månader23-4
9 månader22 1/2 - 4
12 månader1 - 22 - 3
2 år11 - 2
3 år11 - 1 1/2

Populära Inlägg

Läs Mer