Rekommenderad viktökning vid graviditet

Anonim

I dagens kultur kan vi inte låta bli att vara bekymrad över vikt. Och ofta sträcker sig denna attityd till graden av graviditetsvikt. Men när det gäller graviditet är det faktiskt viktigt att bibehålla en viss viktökning.

Hålla sig hälsosam under graviditeten

Oavsett vad du väger före graviditeten måste du få lite vikt. Kvinnor som anses vara kliniskt överviktiga behöver fortfarande få minst 11 pund, medan kvinnor som är underviktiga måste få mer än 25-35 pund. Här är den föreslagna graviditeten viktökning baserat på BMI:

  • Normal BMI (20 till 24) - få 25 till 35 pund
  • Underviktig BMI (Mindre än 20) - få 28 till 40 pund
  • Överviktig BMI (25 till 29) - få 15 till 25 pund
  • Obese BMI (över 30) - få 11 till 20 pund

Och dessa siffror är för friska kvinnor som bär en enda bebis. Moms som förväntar sig multipla kommer att behöva få ännu större vikt, även om inga standarder har utformats för dessa speciella behov som helhet.

Varför gå ner i vikt? Kvinnor som avstår från god näring under graviditeten tenderar att få mindre barn som slutar kräva mer sjukhustid och som har en högre förekomst av problem, inklusive nyfödd död.

Hur ska du gå ner i vikt? Bara för att du äter för två betyder inte att du borde äta dubbelt så mycket. I allmänhet behöver du inte lägga till mer än 200-300 kalorier om dagen till din nuvarande diet. Snarare är det vad du äter som verkligen räknas. Din kost ska vara näringsrik, full av bra saker för dig och din baby. Det betyder att i snacktid bör du nå fräsch frukt istället för en godisbar.

Viktökning från Trimester

De flesta kvinnor kommer att märka en liten viktökning i början av graviditeten, vanligtvis cirka fyra pund under första trimestern. En del av detta är vattenvikt, och några är de material som behövs för att hjälpa barnet att växa. Din baby är fortfarande mycket liten i slutet av denna trimester.

Majoriteten av viktökning kommer att spridas under de senaste två trimestern, ungefär en pund per vecka, med lite mer i slutet.

Det är också ganska vanligt att lägga märke till att viktminskningen upphör, och kanske till och med en liten viktnedgång i slutet av graviditeten.

Varför skulle jag inte vilja gå ner i vikt?

Att förlora vikt under graviditeten rekommenderas inte, eftersom viktminskningen är förknippad med förbränning av fettbutiker som kan innehålla skadliga ämnen för barnet. Du kan dock få muskler som du gestate. Tala med din utövare om att träna och träna.

Vad om jag är överviktig?

Att vara överviktig betyder inte att du inte kan ha en hälsosam graviditet, även om forskning visar att överviktiga kvinnor har en större tendens till problem under graviditeten, inklusive högt blodtryck, graviditetsdiabetes och ökad förekomst av missfall. Fortfarande borde du få minst 11 pund under graviditeten.

Vad om jag är underviktig?

Underviktiga kvinnor kommer ibland att ha fertilitetsproblem på grund av lägre kroppsfettförhållanden. Prova att lägga till fler kalorier till din kost. Om du gör det på ett hälsosamt sätt behöver du inte oroa dig för övervikt efter postpartum. Snack hela dagen på ett hälsosamt sätt, kom ihåg att yoghurt, ost och korn är lätta och bra för dig och din bebis. Din minsta viktökning i graviditeten bör vara ca 28 pund.

Postpartum Vikt

Vad och hur du har fått påverkar din viktminskning efter vikt. Om du följde riktlinjerna ovan bör du vara i god form.

Och kom ihåg att amning kommer att använda de fettlager som deponerats av graviditeten mycket snabbt, eftersom det tar 1 000-1 500 kalorier om dagen för att producera mjölk.

Om du har fått mer än du behövde, kommer du att ha mer arbete att göra, men allt är inte hopplöst. Motion postpartum är mycket fördelaktigt av många anledningar, bland annat:

  • Viktminskning
  • Muskelbyggnad (för att bära din växande bebis)
  • Flexibilitet
  • Relief från depression
  • Ökande självkänsla

Kom ihåg: viktökning betyder inte att du blir tjock. Snarare växer du en baby, något som kräver kalorier (energi). Gör vad du äter räkna dubbelt så mycket och du kommer skörda frukterna hos en frisk baby.

Populära Inlägg

Läs Mer