Anledningar du kanske tror att du är gravid

Anonim

Vid någon tidpunkt undrar nästan varje kvinna om hon är gravid. Kanske har du några graviditetssymptom eller en sen period. Kanske har du försökt att få en babybur väntar otåligt för en stor fet positiv. Hur som helst är detta en av de vanligaste frågorna som hälsovårdspersonal på fältet blir frågad.

Här är en punkt för punkt om du är troligen gravid eller inte:

Har du haft sex?

Chansen är att om du inte har sex är du inte gravid. Det sägs om du har krossat och haft sperm nära din vagina, även om han "drog ut" eller någonting, räknas det fortfarande som sex för graviditetens ändamål.

Har du haft din period?

Din period är en av de bästa indikatorerna för graviditet eller ingen graviditet. Det är därför så många av frågorna om graviditet faller på svaret om din cykel. Med detta sagt är det inte en ofelbar åtgärd.

Var det i tid?

En av de största frågorna om din period var om det var i tid eller inte. En tidig period kan indikera implantatblödning, i motsats till din period. Eller det kan vara ett mycket tidigt missfall, brukar kallas en kemisk graviditet.

Var det normalt?

Den andra frågan du vill kunna svara om din period var om flödet var normalt. Återigen kan ett ljusflöde indikera implanteringsblödningen och ett tyngre flöde kan indikera ett placenta problem med en tidig graviditet eller ett problem som ett tidigt missfall eller blighted ovum. Om du spårar dina menstruationscykler blir det lättare att räkna ut. Så, när var den sista normala perioden du hade?

Använde du födelsekontroll?

Födelsekontroll är det bästa sättet att förebygga oavsiktlig graviditet. Antikonceptionsmedel finns i många former, inklusive p-piller, kondom, membran, Depo-skott, IUD, etc. Varje har sin egen effektiva hastighet, men alla är mer effektiva än att inte göra någonting.

Korrekt?

Här är den stora frågan, använde du födelsekontrollen korrekt? Det betyder till exempel att ta ett piller varje dag på samma gång; eller använda en kondom varje gång du hade sex. Om du inte använder födelsekontroll korrekt ökar risken för att du kan vara gravid. Om du var, finns det fortfarande en chans att du kan vara gravid, för att ingenting är hundra procent effektivt mot graviditet, förutom att du inte har sex.

Var det några problem med det?

Det finns många saker som potentiellt kan störa födelsekontrollen. För orala preventivmedel eller p-piller kan vissa läkemedel, som antibiotika, upphäva effekterna. Om du har en kondomavbrott eller -brott, har du större sannolikhet för graviditet. Så hade du några problem som denna under din cykel?

Är du Ovulering?

Det här är en hårdare åtgärd, men om du är ägglossning är du mer sannolikt att bli gravid än om du har svårigheter med att ägglossa. Om du spårar dina cykler och ägglossning kan du få en bättre uppfattning om denna information. Om du inte spårar det och har ingen anledning att tro på något annat, antar vi att du är ägglossning.

Har du graviditets symptom?

De flesta graviditetssymptomen uppträder inte förrän den tid du saknar din tid, så ungefär två veckor efter din ägglossning och för vissa kvinnor, ungefär fyra veckor sedan din senaste period. (Det här kan variera kvinnan till kvinnan och ibland, till och med cykla att cykla.) Det finns många graviditetssymptom där ute, men de vanligaste är:

  • illamående och / eller kräkningar
  • Trötthet
  • ömma bröst
  • inga symptom

Är du redo att ta ett graviditetstest?

Det finns många kvinnor som svarar ja på varje enskild fråga om att vara gravid och fortfarande inte vill ta ett graviditetstest. Det är helt förståeligt att inte vilja se ett negativt graviditetstest när du verkligen vill ha en positiv eller vice versa, men ärligt talat kan urinpregnationstesterna som du kan få hos den lokala drogaffären eller dollaraffären nästan vara identisk med den hos en läkarmottagning, och det är lika exakt. Detta gör det snabbt, enkelt, privat och relativt billigt.

Populära Inlägg

Läs Mer