Anledningar du kanske inte vill träna i graviditeten

Anonim

Det är allmänt känt att träning är bra för dig, även under graviditeten. Det finns dock några omständigheter där träning kan göra mer skada än bra för din graviditet, särskilt vid en högrisk graviditet.

Varför gravid kvinnor kan välja att inte träna

Du kommer att vilja prata med din läkare eller barnmorska innan du tränar om du har något av följande villkor:

 1. Historia eller symtom på pretermarbete
  1. Om du tidigare haft en bebis före 37 veckors graviditet eller om du har tecken på för tidigt arbete, kommer du att vilja ta det lugnt och följa din utövares order. Det kan bara vara några veckor eller bara innehålla vissa typer av träning. Fråga din utövare om särskilda instruktioner.
 2. Historia eller tecken på missfall
  1. Om du tidigare har haft missfall kan du vara orolig att träning kommer att leda till missfall. Även om detta inte är sant, kommer du definitivt att vara försiktig om du har nuvarande tecken på ett potentiellt missfall som blödning. Några mammor som tidigare haft missfall väljer att avstå från träning tills efter 12 veckor för deras sanity. Detta är vanligtvis en som är begränsad till när du har symtom. Din läkare eller barnmorska kommer att kunna berätta när du kan träna igen.
 3. Multipel graviditet
  1. Att ha mer än en bebis kan öka sannolikheten för komplikationer, inklusive prematurt arbete. Dina läkare kan hjälpa dig att bestämma vilken träningsnivå som är lämplig och hur länge. Det finns också sängklädda fitnessprogram. Observera att förlusten av muskelmassa kan vara en riktig fråga om bedrest behövs. Fråga om fysisk terapi för att underlätta denna förlust.

 1. Placenta problem i nuvarande graviditet
  1. Det är vanligt för utövare att rekommendera att kvinnor med placenta problem som placenta previa minskar fysisk aktivitet och undviker motion. Detta beror på att aktivitet kan framkalla sammandragningar eller blödningar. Det här är dock inte baserat på vetenskap, men de är farliga på försiktighetssidan och arbetar med din känsla av välbefinnande mentalt. Faktum är att med vissa placenta problem kan träning tillåtas under andra trimestern. Din utövare kan hjälpa dig att göra detta beslut vidare.
 2. Hjärtproblem
  1. Detta kan vara något kroniskt eller något graviditetsrelaterat. Till exempel upplever du ett racinghjärta eller oregelbunden hjärtslag? Ibland kan det till och med hända bara när du gör motion. Det kan eller kanske inte vara ett problem under graviditeten - fråga.
 3. Lungproblem
  1. Astma toppar denna lista. Det kan hända att det finns några övningar som du kan göra men bara med din inhalator i närheten. Var noga med att få några riktlinjer från ditt obstetriska vårdslag innan du tränar. Det kan finnas villkor där du kan träna säkert även under graviditeten.

 1. Högt blodtryck
  1. Oavsett om du har kroniskt högt blodtryck eller ett problem under graviditeten, vill du veta vilka modifikationer som kan göras för att du ska kunna träna. Övning kan minska ditt blodtryck totalt, även om ditt blodtryck stiger något med träning.
 2. Viktproblem
  1. Om du är överviktig eller underviktig bör din vårdgivare övervaka din träning eller träningspass. Modifikationer eller specifika övningar kan vara svaret på att vara aktiv i graviditeten om du har en av dessa villkor.
 3. Andra problem
  1. Du kan ha andra kroniska eller tillfälliga problem som skulle hålla dig från att träna medan du är gravid. Att diskutera dessa och komma fram till en handlingsplan är bäst.

Din läkare eller barnmorska bör ge dig specifika anledningar till varför du inte ska träna. Det kan också innehålla information om vilken typ av övning som är lämplig och när. Du kan också få information som säger att vissa typer av motion, som att gå, är bra, inom vissa parametrar. Om du har en fråga, tveka inte att fråga någon.

Om du får höra att du kan träna vid en viss punkt, var noga med att fråga vilka riktlinjer du behöver följa. Detta kan hjälpa dig att känna dig mer självsäker i din förmåga att träna säkert. Till exempel kan du bli tillsagd köpcentret promenader är att föredra att gå utanför. Eller kanske du kan träna men övervaka din hjärtfrekvens när och efter. Att hålla en logg och journal om när, hur och hur länge du tränar kan vara till hjälp för din läkare eller barnmorska för att hjälpa dig att välja den hälsosammaste träningen för dig.

Detta kan också vara något som bara är för denna graviditet och gäller inte för framtida graviditeter. Även om standarden är att du inte bör träna hårdare än innan graviditeten för de flesta kvinnor, särskilt med komplicerade faktorer.

Populära Inlägg

Läs Mer