Anledningar till att du ska koppla bort dina barn från teknik

Anonim

En av de största utmaningarna för föräldrarna idag är hur och hur mycket-för att minska den tid deras barn spenderar på elektroniska enheter som mobiltelefoner, tabletter, videospel, tv och datorer. Det är en fråga inte bara med äldre barn, varav många är praktiskt kopplade till en mobiltelefon, men även med yngre barn.

Det är inte ovanligt att se spädbarn och småbarn stirrar på skärmar som ges till föräldrarna som försöker hitta något som kommer att distrahera eller lugna ett barn, och ofta övergår den tidiga teknologianvändningen direkt till konstant skärmtid när barnen blir äldre. Det är ett sådant framstående problem att AAP (American Academy of Pediatrics) utfärdat nya rekommendationer för barns medieanvändning i oktober 2016. Här är vad de rekommenderar:

  • Spädbarn yngre än 18 månader: ingen skärm med undantag för videochattar
  • Barn 18-24 månader: Programmering av hög kvalitet om föräldrar vill introducera digitala medier. föräldrar bör titta på barn
  • Barn 2 till 5 år: begränsad skärmtid till en timme om dagen av högkvalitativa program; föräldrar bör se med barnen
  • Barn 6 och äldre: konsekventa gränser för skärmtid; gränser för typer av media och säkerställer att användningen av skärmen inte stämmer med att barnen får tillräckligt med motion och sömn
  • AAP rekommenderar också att föräldrar etablerar skärmfria tider (t.ex. under middagen) och inga skärmområden i hemmet (som i sovrum). Och i en nicka till farorna med cyberbullying och online-säkerhet, föreslår AAP också att föräldrar pratar med barn om online-säkerhet och att respektera andra online.

När vi reda på hur barnen ska använda skärmar på ett praktiskt, fördelaktigt och begränsat sätt är det viktigt för föräldrar att tänka på inte bara de fördelar barnen får från att begränsa skärmtiden, till exempel ökad sömn, förbättrade grader, minskad aggression och lägre kroppsindex, men också vad ungar förlorar när skärmtid inte är begränsad. Här är några viktiga saker som ungarna saknar när de engagerar sig med skärmar.

1. Läsa böcker

Om inte ditt barn använder en tablett eller dator för att läsa en bok eller artikel, är tiden på skärmen den tid som kan spenderas läsning. Det bästa sättet att uppmuntra barnen att läsa och uppfostra en kärlek till böcker är att läsa för dem och med dem, och skapa ett exempel genom att plocka upp några böcker du älskar och komma in i dem själv. Gör läsning en integrerad del av ditt barns sömnrutin och se till att ditt barn spenderar lika mycket tid med en bok som hon gör med en skärm. Kom ihåg det gamla ordstävet, "Barn lär sig att läsa och sedan läser de för att lära sig." Om ditt barn är på en skärm istället för i en bok är det en stor lärdomstakt.

2. Anslutning med föräldrar och syskon

Tid med familjen är en av de saker som tar en stor hit när barn och föräldrar tillåter tekniken att ta över sina liv och alla stirrar på en skärm istället för att engagera sig med varandra. (Det finns till och med en term för it-phubbing eller "phone snubbing" - vilket innebär att du kontrollerar e-post, textning, sociala nätverk etc. på en mobiltelefon istället för att vara helt med den person du befinner dig i ett rum med och ska spendera tid med, som ett barn eller en make). Angivande tider och platser i ditt hem som är skärmfria genom att förbjuda tekniker från familjen matbordet och prata med varandra om din dag och aktuella händelser, till exempel, är ett viktigt sätt att återansluta och verkligen vara med varandra.

3. Socialisera med vänner

Det sätt som barnen leker och socialiserar idag är väldigt annorlunda än tidigare generationer, tack vare i stor utsträckning alla tekniska enheter som de ständigt är anslutna till varje dag. När barnen träffas kan de spela videospel eller Instagram eller titta på en favoritshow på en tablett. Äldre barn som har egna mobiltelefoner kommunicerar huvudsakligen via text, och sociala medier kommer att spela en stor roll i hur de ansluter till varandra. All denna teknikanvändning innebär att fri spel, fullt engagerad social interaktion och icke-elektroniska spel-liknande brädspel, utomhusspel eller bara kasta en boll runt ute - kommer tenderar att ta en baksätet.

4. Spelar utanför

Uppskattande natur och få nytta av frisk luft och motion är något som väsentligt äventyras när barnen stirrar på en skärm. Fysisk aktivitet är viktig för barnens hälsa, och även om ditt barns skola har ett utmärkt fysiskt program som är alltmer sällsynt, eftersom fler skolor fokuserar på akademiker på bekostnad av gym, är det fördelaktigt för barns mentala, emotionella och fysiska hälsa att gå ut och springa runt och spela.

5. Att vara kreativ och engagera sig i fantasifulla spel

Att använda en skärm innebär ofta passivt att underhållas eller absorberas information. Även om barn använder tekniken för utbildningsändamål (för att läsa, att göra forskning, eller att spela mattepel), tar de fortfarande in information istället för att tänka, skapa eller föreställa sig.

Medan det finns många fördelar med att ha tekniska enheter i våra liv, som att ha en värld av information till hands eller att kunna chatta med morföräldrar som kan leva hundratals mil bort, måste föräldrar vara uppmärksamma på de saker som offras om skärmtiden används inte noggrant och begränsad. Barn kan få mycket av tekniska enheter, men de måste också trivas i den verkliga världen.

Populära Inlägg

Läs Mer