Anledningar till att du bör anta ett barn

Anonim

Om jag ser tillbaka på konversationer med andra adoptivföräldrar och mina egna erfarenheter med adoption och främjande av föräldraskap, känner jag att det verkligen finns fem fasta skäl att vilja ha ett barn.

Medan alla kan ha sin egen motivation för att utforska antagandet, bör kärnan i en familjens önskan att anta och som driver den familjen framåt för att slutföra en adoption, baseras på något djupare.

Skäl för att välja antagande

  1. Lusten att ge ett barn en familj. Den potentiella adoptivfamiljen vill skapa ett barn med ett älskande hem och familj. Detta inkluderar allt som gör ett hem en kärleksfull plats att vara och en familj som är en accepterande grupp. Denna önskan inkluderar utbyte av familjetraditioner, delning av tro och minnesskapande ögonblick. Det betyder också att man accepterar barnet för vem de är - även deras fel. Förstå att barnet har en historia och ett arv som också måste respekteras och omfamnas.
  2. Lusten att hjälpa ett barn går vidare i livet. De adoptivföräldrar har ett intresse av att hjälpa ett barn att läka av tidigare sorg och smärta, oavsett om det här kommer från missbruk, försummelse, övergiven eller föräldralös. Adoptivfamiljen vill hjälpa barnet att starta ett nytt liv och vet att det kommer upp och nedgångar med adoptivföräldraskap och är beredd på dessa utmaningar.
  3. Förmågan att tillhandahålla ett annat barn på alla sätt. Den potentiella adoptivföräldern vill dela sitt hem med ett barn och ha det fysiska utrymmet för ett annat barn. De har också tid och känslomässigt utrymme i sitt hjärta för en ny familjemedlem. Adopterfamiljen är också ekonomiskt säker nog att anta bekvämt.

  1. Hela adoptivfamiljen instämmer i antagandet. Alla i familjen är överens om att lägga till hemmet genom adoption är det rätta att göra. Alla barn i hemmet är också glada att anta. Att gå igenom med en adoption när barn i hemmet inte är ombord med planen är inte en bra idé.
  2. Adopterfamiljen vet ett barn som behöver en familj. Den potentiella adoptivfamiljen är medveten om ett barn som behöver ett adoptivhem. Barnet kan vara en familjevän, en släkting eller ett barn som de träffade i kyrkan eller i närheten.

Populära Inlägg

Läs Mer