Skäl att skilja tvillingar i olika klassrum

Anonim

När tvillingar börjar skola, möter föräldrar ett tufft beslut. Ska tvillingar vara tillsammans i samma klass? Eller kommer de bättre att separeras i olika klasser, med olika lärare och olika klasskamrater? Det finns inget klart eller rätt svar. Varje uppsättning tvillingar är annorlunda och rätt val kan vara tillsammans ett år och separera nästa. Ibland kommer skolsystemet att inrätta en policy som tvingar beslutet, men föräldrarnas inmatning bör alltid övervägas. Om du försöker bestämma det bästa alternativet för dina tvillingar, överväg dessa skäl för att skilja dina tvillingar i olika klasser.

1

Det finns en skillnad i förmåga eller andra skillnader som lockar jämförelse

Tvillingar är inte nödvändigtvis desamma. Medan många tvillingar har likheter, och monozygotiska (identiska) tvillingar kan vara ganska lika, är det viktigt att inse att tvillingar är två unika individer. De kan lära sig annorlunda, och de kan ha stora skillnader i förmåga. Det finns en naturlig tendens att jämföra tvillingar, och jämförelsen kan bli ganska obekväma när en tvilling skiljer sig mer gynnsamt. Ett barn som ständigt underpresterar jämfört med hans eller hennes tvilling kan lätt bli avskräckt i stället för att arbeta för att uppnå i sin egen takt. I en sådan situation kan båda barnen lära sig mer effektivt om de är separerade.

2

Tvillingarna är mycket beroende av varandra

Tvillingförhållandet är komplicerat. Det är ett hårt band och nästan varje tvillinguppsättning visar viss ömsesidig beroende, beroende av varandra för komfort. Men i vissa fall hindrar relationen deras självständighet, och placeras i olika klassrumsinställningar kan uppmuntra dem att utveckla individualitet.

3

En tvilling är mer dominerande

Ibland är förhållandet mellan tvillingar ojämnt, med en tvilling mer dominerande och en underordnad. Den dominerande tvilling tenderar att leda duoden, ofta talar för båda och påverkar den andras handlingar. Detta kan vara skadligt för båda barnen i ett klassrumsinställning och är en bra anledning att rekommendera separation av tvillingarna. Medan det kan uppvisa några svåra utmaningar som tvillingarna lär sig att skilja sig från varandra, kan det på lång sikt återställa förhållandet i relationen och hjälpa båda barnen att lyckas i skolan.

4

De är mycket konkurrenskraftiga

Eftersom de ständigt jämförs och lever som samtidiga syskon kan vissa tvillingar vara mycket konkurrenskraftiga. Inte alla är; till exempel kan pojkvän / tvillingar känna sig mer differentierade av kön. Konkurrenskraftiga tvillingar i samma klassrum kan eskalera sin körning för att överträffa varandra, söker extra uppmärksamhet, akademisk prestation eller social ställning. Även om detta kan ge några positiva resultat kan det också vara skadligt för sina utbildningsmål och besvärliga för sina lärare och klasskamrater. Tvillingar som är bestämt konkurrenskraftiga kan trivas när de är separerade. Att kunna utföra på sina egna villkor kan hjälpa till att minska animositeten och rivaliteten, och hjälpa dem att uppnå som individer.

5

De distraheras av varandra

De har känt varandra redan före födseln och är varandras ursprungliga lekkamrat. De kan också vara varandras djupaste rival. Tänk dig att vara i klass med din bästa vän och värsta fiende, och sedan gå hem för att tillbringa varje kväll tillsammans. Vuxna kan relatera det till att arbeta i samma kontor med sin make eller maka. Det kan vara svårt att koncentrera sig på lärande när den viktiga personen är rätt i samma rum. Visserligen kan några tvillingar hantera att vara nära varandra under skoldagen, men andra kan helt enkelt inte hantera distraktionen att vara tillsammans.

6

De är endast intresserade av att socialisera med varandra

För små barn fortsätter mycket lärande i klassrummet bortom AB-Cs och 1-2-3s. Det är en viktig tid för social utveckling, eftersom de lär sig att relatera till andra studenter och andra vuxna i auktoritet. Tvillingar upplever social interaktion med varandra från en mycket tidig ålder. Det är dock viktigt för dem att lära sig att umgås med andra barn också. Om de är exklusiva i sin relation, utan intresse för att leka med andra barn, kan de dra nytta av att vara åtskilda.

7

De är störande för klassen

Bröder och systrar behandlar varandra annorlunda än icke-relaterade studenter. Ett barn som aldrig skulle ropa eller träffa en klasskamrat kan slå ut mot en syskon när de provoceras. I klassrummet måste förhållandet mellan tvillingar överensstämma med klassrumsreglerna och beteendestandarderna. Annars är det störande för klassen och ett beteendeproblem för läraren. Om dina tvillingar har problem med att lägga undan sina syskonförhållanden kan de vara mer lämpade för separata klassrum.

8

Deras liknande utseende gör dem svåra att skilja

Identiska eller monozygotiska tvillingar kan ha anmärkningsvärt liknande fysiska utseende. Ibland är de praktiskt taget oskiljbara. Detta kan orsaka förvirring i klassrummet, både för lärare och för övriga studenter. Visserligen bör identiska tvillingar inte tvingas separera om det finns tvingande skäl att hålla dem ihop, men om deras liknande utseende gör att deras närvaro är svårt eller distraherande, kan föräldrarna överväga att skilja dem.

9

De uttrycker intresse för att vara i olika klasser

Prata med dina tvillingar på ett ålderspassat sätt om skolsituationen. Lyssna på deras känslor och åsikter om ämnet. Om de uttrycker intresse av att vara i separata klasser, hedra deras förfrågan. De kan säga att de vill ha sin "egen" klass eller beskriva en önskan att skilja sig från sin tvilling. De kanske vill vara i en situation där de är kända för sig själva, och inte som en del av en tvillinguppsättning. Naturligtvis måste föräldrar fatta ett beslut baserat på det bästa möjliga resultatet för varje enskilt barn och familjen som helhet, och inte på infall av ett ungt barn. Men tvillingarnas ärliga känslor bör beaktas vid beslutet.

10

Tillförlitliga källor rekommenderar separata klasser

Forskning är viktigt för att bestämma det bästa alternativet för klassrumsplacering av dina tvillingar. Sök råd från personer du litar på. Tänk på människor som känner dina tvillingar som individer och personer som observerar dem både separat och tillsammans: daghemstillverkare, barnläkare eller vårdgivare, nuvarande eller tidigare lärare, skoladministratörer, vänner och familjemedlemmar. Medan du vet att dina multiplar är bäst som förälder balanserar du dina uppfattningar med perspektivet hos dessa betroda proffs. De kan se aspekter av dina barns personligheter som inte är lika uppenbara för dig, och om de rekommenderar separation, är det klokt att överväga sina åsikter när de fattar ditt beslut.

Populära Inlägg

Läs Mer