Anledningar att ge födelse i vatten

Anonim

Vattenfödsel blir ett växande alternativ för kvinnor i födseln. När vattenfödseln förvandlades till endast hembygdsinställningar, tillhandahåller nu många sjukhus och födelsecentre på plats vattenfödelsebar för användning vid arbete och förlossning. (Även om det bör noteras att varje anläggning har en annan uppsättning regler om vem som kan använda vattenfödelsebadkarna och hur länge.)

I grund och botten involverade vattenfödsel sitter i ett varmt badkar under åtminstone en del av arbetsprocessen; i vissa fall är det möjligt att faktiskt födas i vattnet.

Varför kvinnor väljer ett vattenfödsel

Många kvinnor har sökt ut barnfödseln i vattnet av olika orsaker, bland annat:

Mindre smärta

Vattenfödsel har visat sig vara mycket effektiv för att minska smärta. Vissa studier säger att vattenfödseln är den andra till endast epidural i smärtlindring. Mödrar som har fött barn i vattnet svär av minskningen av smärta.

Färre tårar

På grund av förmågan att slappna av och ha en mild andra etapp, trycka, har de flesta mödrar som har vattenfödsel färre tårar och kräver färre stygn än deras motsvarigheter som föder utanför ett badkar.

Ökad avkoppling

Vatten har länge varit känt för sina avkopplande egenskaper. Trots det föreslår vi inte ofta ett varmt bad när någon säger att de är stressade? Calgon, någon? Allvarligt gör det varma vattnet samma sak i arbetskraft och förlossning, men ofta med en mer dramatisk effekt. Avkoppling är en bra sak vid förlossningen.

Ökad rörlighet för mamma

När det är vatten i mamma, är det lättare att röra sig på grund av vattnet. Hennes större form är mindre belastad. Denna rörelse kan hjälpa till att öka arbetskraften eller göra effektivare sammandragningar hos vissa kvinnor. Hon kan flytta benen, knäböj, cirkla hennes höfter - som alla kan hjälpa henne att känna mindre smärta och hjälpa hennes bebis att röra sig ner i bäckenet.

Om du riskerar att behöva en C-sektion kan du dock vara i ett vattenbad så lång tid det tar att få dig till operation.

Minskar användningen av epiduralanestesi

Om du letar efter att undvika en epidural är vattenfödsel något som har visat sig minska behovet av smärtstillande läkemedel.

Populära Inlägg

Läs Mer