Anledningen till antagande kan inte vara rätt för dig

Anonim

Antagandet kan vara en vacker gåva till ett barn som behöver ett hem, men tyvärr kan gåvan lätt smutsas och bli dålig om adoptionen kommer för fela skäl.

När du utforskar tanken på att anta ett barn, se till att din anledning inte finns på den här listan med åtta röda flaggor som varnar för att du kanske inte vill anta - åtminstone vid denna tidpunkt i ditt liv. De flesta adoptionsbyråerna är välinställda för att sniffa ut dessa situationer, men det kan hjälpa till att vara medveten om dem själv innan du börjar ner adopteringsvägen. Om något gäller dig, lösa dem innan du går vidare.

Skuld

Vissa föranmälningsföräldrar kan känna sig skyldiga om de bestämmer att de inte vill anta ett barn som har bott i sitt hem som fosterplacering eller genom pre-adoptivbesök under en tidsperiod. Skulden kan vara tillräckligt stark för att vissa familjer anser att de fortsätter oavsett deras oro. De kan känna sig dåliga om att barnet måste flytta igen, särskilt efter att ha blivit en del av en familj.

Tryck från vänner eller familj

Vissa pre-adoptivfamiljer kan känna press från vänner eller andra familjemedlemmar för att anta ett fosterbarn som har placerats i deras hem. Barnet själv kan också trycka - även beg - fosterföräldrarna att anta honom. Om din tarm berättar att det är fel, lyssna på det eller åtminstone utforska varför du känner dig så först.

Infertilitetsproblem

Kämpa med infertilitet och inte fullt ut komma i överensstämmelse med oförmågan att få ett födelsebarn kan vara till nackdel för adoption - åtminstone för tillfället. Det är viktigt att inte hoppa över steget att lura förlusten i samband med infertilitet. Det är inte rättvist för ett nytt barn att gå in i en familj som en sorts ersättning. Det kan bara vara fråga om tid innan barnet inte uppfyller föräldrarnas förväntningar och adoptivplaceringen börjar misslyckas.

Ditt barn behöver en playmate

Antagande är inte nödvändigtvis ett bra sätt för ett barn som redan är hemma för att få en lekkamrat. Ett adoptivt barn bör inte läggas till hemmet i ett försök att möta adoptivfamiljens behov. Återigen kan förväntningarna inte bli uppfyllda och barnet kommer att känna familjens besvikelse. Tänk på stadsbarn, gå med i lekgrupper eller sätt ditt barn i aktiviteter eller klubbar istället.

Du vill spara ditt förhållande

Antagande är inte ett sätt att rädda ett misslyckat äktenskap mer än att bli gravid är. Antagandet kan distrahera ett par från kärnfrågor för en tid, men den distraktionen kommer inte att vara för evigt. Så småningom kommer problemen som orsakade missnöje i hemmet att återvända. Det är orättvist att ta ett barn i en sådan situation och alla dess konsekvenser, som separation eller skilsmässa.

Rädsla för ett tomt hus

Vissa människor, särskilt mödrar, blir oroade över vad livet kommer att bli när alla sina barn går hem. Erfarenheten har till och med ett namn: ett tomt syndrom. Vissa kan överväga att lägga till fler barn till familjen, så att de aldrig behöver möta ett yngelstöd, men adoption är inte svaret. Detta barn kommer att växa upp och spire vingar också, och det är egentligen bara en annan situation där adoptivfamiljen letar efter ett barn för att möta deras behov, inte tvärtom. Försök att hantera din tomma bo på sätt som kan öppna nya dörrar och möjligheter.

Din make vill anta

Samtycker inte till att anta ett barn bara för att behaga en make eller möta hans behov. Om du inte är intresserad av att lägga till din familj, säg så. Hantera dina äktenskapliga skillnader, men ta inte ett barn till en situation där han så småningom kommer att känna motståndet.

Du tror att det är ett samtal

Antagande är inte ett sätt att återbetala en skuld till samhället. Det är inte bara ett gott gärning - det handlar om allt arbete och känslor som går in i att skapa ett hem för ett barn som behöver en, och att vara villig och redo att förälska det barnet genom de goda tiderna och de dåliga. Altruism kan gnista eller utlösa ditt intresse för adoption, men det kommer inte räcka för att upprätthålla dig som familj medan du föräldrar ditt adoptivbarn till vuxen ålder.

Nu när vi har undersökt skäl att inte anta, här är några anledningar till varför du borde.

Populära Inlägg

Läs Mer