Syftet med morföräldrars dag

Anonim

Många människor antar att morföräldrars dag berodde på lobbying av blomsterbutiker, gratulationskort och liknande företag. Denna idé kunde inte vara längre från sanningen. Far-och morföräldrars dag är en dag för att fira förbindelserna mellan generationerna och dess ursprung var avgjort icke-kommersiellt. Semestern har varit ganska trogen mot sina rötter.

Origins

Röda morföräldrars rötter går tillbaka till 1956 och en West Virginia-mamma som heter Marian McQuade. Samtidigt som hon hjälpte till att organisera en gemenskapsfest för de över 80, blev hon medveten om de många vårdhemens invånare som glömdes av sina familjer. Hon ville ha en semester att uppmärksamma dessa glömda individer och att hedra alla farföräldrar. 1973 blev West Virginia den första staten att ha en sådan dag.

McQuade och andra flyttade sedan sina ansträngningar till den nationella nivån och uppnådde framgång i 1978. Farföräldrar Day är en riktig national helgdag eller efterlevnad, firad varje år den första söndagen efter arbetsdagen, även om den inte klassificeras som en federal helgdag.

Ändamål

Syftet med semestern är att hedra farföräldrar, för att ge morföräldrar en möjlighet att visa kärlek till sina barns barn och att hjälpa barn att bli medvetna om styrkan, informationen och vägledning för äldre kan erbjuda."

Enligt en nyhetsartikel från Washington Post var blomsterbutiker och gratulationskort företag övertygade av skapandet av semestern. Society of American Florists planerade att spendera 200.000 dollar för att främja semestern. Hallmark förutspådde att år 1983 skulle morföräldrar dagen vara den sjätte största semestern för gratulationskortförsäljning.

Floristerna och gratulationskorten bör inte ha stört. Far-och morföräldrar är inte listade på en rankning av de mest populära tillfällen för gratulationskortförsäljning. Det är outranked av jul, Alla hjärtans dag, mors dag, fars dag, examen, påsk, halloween, tacksägelse och till och med St Patrick's Day. I blomindustrin fortsätter Mors dag, Alla hjärtans dag och jul att vara de största försäljningsgeneratorerna. Det hade förmodligen gjort McQuade väldigt glad. Enligt webbplatsen för National Grandparents Day Council, vägrade McQuade alla royalties och donationer som var förknippade med hennes ansträngningar och besegrade överdrag från Hallmark.

Hur man firar

Idag firar många familjer mor och farföräldrar med familjeföreningar. Dessa behöver inte utarbetas. En enkel måltid och tid att besöka kommer att glädja de flesta morföräldrar. Far-och morföräldrar är också en bra tid att dela med sig av familjehistorier eller titta på gamla bilder. Brädspel, kortspel och pussel är roliga nyckelfärdiga nöjen. Om familjen skulle vilja ha en utflykt, värd några årliga föräldrar födelsedag, några platser, främst museer.

Det är sant att vissa familjer firar genom att ge gåvor till morföräldrar. Det är lika i linje med semesterens anda för morföräldrar att ge gåvor till sina barnbarn, särskilt gåvor som firar familjetraditioner.

Kanske är den främsta orsaken till att morföräldrars dag har släppt kommersiellt utnyttjande semesterutbrott. Kanske har tidars stackars föräldrar helt enkelt inte plats på sina kalendrar och i deras hjärnor för en annan semester. Om så är fallet borde inte morföräldrar låta tillfället gå obemärkt. De flesta av den yngre generationen kommer gärna att delta om de inte behöver planera. Kom ihåg att en av syftet med semestern är att ge morföräldrarna en chans att visa sin kärlek till sina barnbarn.

Om det inte fungerar för att du ska se dina barnbarn, är morföräldrars dag en stor ursäkt för att du ska ringa dem, skriva dem, FaceTime eller Skype med dem, eller skriv dem ett gammaldags brev. Naturligtvis kan du också skicka dem ett kort.

Populära Inlägg

Läs Mer