Pumpning och lagring av bröstmjölk

Anonim

Fyra veckor är ofta när ammande mödrar börjar tänka på att pumpa och lagra extra bröstmjölk. Det är när de flesta barn ammar bra och du kan vanligtvis vara mindre oroad över bröstvårdsförvirring från att ta en flaska pumpad bröstmjölk.

Om du pumpar före det är det oftast för att du försöker öka bröstmjölkförsörjningen eller eftersom din baby inte låser sig bra.

Fördelar med pumpning

Vilka är fördelarna med att pumpa?

En fördel är att du får bröstmjölk att mata din baby om någon annan tittar på henne. Detta är särskilt användbart om en ammande mamma går tillbaka till jobbet och kan hjälpa till med att undvika receptfria formuleringar.

Att ha pumpat bröstmjölk kan också ge dig något att mata ditt barn när du är på resande fot om du inte vill sjuksköterska offentligt.

Och självklart kan pumpning vara till stor hjälp om du någonsin behöver öka din bröstmjölkförsörjning. Kom ihåg att bröstmjölksproduktionen huvudsakligen är baserad på "utbud och efterfrågan". Så eventuellt extra pumpning du gör, förutom din barns omvårdnad, kan simulera en ökad efterfrågan och bidra till att öka din bröstmjölkförsörjning.

Vissa mammor föredrar även att pumpa, förlitar sig på exklusiv pumpning så att de vet exakt hur mycket mjölk deras barn får.

Downsides of Pumping

Finns det några nackdelar med att pumpa?

De största nackdelarna är det eventuella obehaget att pumpa om du inte gör det ordentligt, kostnaderna för inköp av en bröstpump, pumptillförsel och flaskor. Det är också dags att pumpa och rengöra bröstpumpen och flaskorna.

Och var noga med att pumpa direkt efter att ditt barn har gjort mat. Om du pumpar för tidigt innan barnet går till sjuksköterska, kan du ta bröstmjölken bort från matning.

Typer av bröstpumpar

Medan den mest grundläggande "pumpen" för att uttrycka mjölk är din hand, inkluderar andra typer av bröstpumpar:

 • Manuell eller handhållen bröstpumpar
 • Batteridrivna pumpar
 • Elektriska pumpar
 • Sjukvårdspumpar (kan ofta hyras)

Det finns också singel (ett bröst) vs. dubbel (båda brösten samtidigt) bröstpumpar.

Medan de flesta försäkringsplaner nu täcker kostnaden för en bröstpump på grund av kraven i Prisvärd Care Act, betalar de vanligtvis bara en vanlig elektrisk pump.

Medan de är dyraste är det sannolikt en sjukhuskvalitetspump som är mest användbar om du behöver öka din mjölkförsörjning eftersom din baby inte låsar och bryr sig mycket tidigt eller om du behöver pumpa snabbt och effektivt en gång du går tillbaka till jobbet.

Lagring av pumpad bröstmjölk

Om du har bra bröstmjölk och din baby är välvårdad, kan du snabbt bygga upp en tillförsel av pumpad bröstmjölk som du nu måste lagra säkert.

Gemensamma bröstmjölklagringsriktlinjer anger att bröstmjölk kan förvaras säkert för:

 • 4 till 6 timmar vid rumstemperatur
 • Upp till 24 i en kylare med ispåsar
 • 5 till 8 dagar i kylskåp
 • 2 veckor i frysen (om frysfacket är inne i kylskåpet)
 • 3 till 4 månader i frysen (separat frysfack)
 • 6 till 12 månader i en djup frys

Var noga med att skriva datumet på behållarna så att du vet att du använder de äldsta först.

Användning av pumpad mjölk

Så vad gör du med allt pumpat bröstmjölk?

Medan du kan försöka ordna en donation till en bröstmjölkbank om du inte kommer att kunna använda allt, vill du oftast tina, varma och mata den till din baby.

Det är viktigt att göra det säkert, till exempel genom att:

 • Tillåt fryst bröstmjölk att tina i kylskåpet under flera timmar (upp till 24 timmar)
 • Avfrostning av den frusna bröstmjölkbehållaren under kallt rinnande vatten
 • Värm upptinat mjölk genom att placera det under varmt vatten i några minuter och skaka sedan upp det och testa temperaturen innan den matas till din bebis

Du bör inte avfrosa frusen bröstmjölk vid rumstemperatur, återfrysta kvarvarande bröstmjölk som redan har tinas eller värm det i en mikrovågsugn.

Populära Inlägg

Läs Mer