Fördelar och nackdelar med ungdomsresa

Anonim

Ett reseagentur är ett ungdomssporter som spelar på elitnivå. Dessa lag reser, ofta långa avstånd och ut ur staten, till spel, tävlingar och / eller turneringar (därav namnet). Vanligtvis är dessa lag en del av ett privat eller klubbsportprogram, inte en rekreationsliga eller en som är ansluten till en skola. Det finns nästan alltid en prov-out eller audition process för att gå med i laget. Och det finns ingen garanti för lekstid (till skillnad från i rekalagor, där ofta kommer alla barn att få en chans att spela oavsett förmåga). Reseslag kallas också ibland elitlag, valda lag, klubblag eller turneringslag.

Pros

Unga idrottare kan nå en punkt där de är uttråkad med rec league play. Ett reseagentur kan vara det bästa sättet för dem att lära sig nya färdigheter, träffa sakkunniga tränare, framsteg i sin sport och ha kul att göra det. Barn måste utmanas så att de kan växa. På ett konkurrenskraftigt researk får spelare stor erfarenhet av lagspel och sportsmänskap. De behöver också lära sig mer om att ta hand om sin kropp för att hålla den stark och hälsosam genom konditionering, näring och goda sömnsvanor.

Och självklart kan resor vara ett bra sätt för både familjer och grupper att knyta sig genom gemensamma upplevelser, som mat eller bara simma i hotellets pool. Barn utsätts för nya städer och får ibland en chans att spela turister.

Nackdelar

Att gå med i ett reseagent är krävande, och inte bara för ditt barn. Det finns betydande kostnader ($ 1000 eller mer per säsong är vanligt). Det finns ett stort engagemang: praxis; spel; resa; och föräldrars frivilliga timmar lägger alla upp. Det är också troligt att barnen kommer att behöva missa skolan för lagsåtaganden. Och med mer träning och speltid går risken för skada och utbrändhet också upp.

Gör Travel-Team-beslutet

Om ditt barn är intresserad av ett visst elitlag, ta reda på i förväg vad förväntningarna är. Håll ett fritt familjesamtal om dessa uppoffringar och om du är villig att göra dem. Det är underbart att ditt barn vill spela på en högre nivå, men du måste vara säker på att hon förstår vad du alla loggar på om hon gör laget.

Var noga med att överväga dessa frågor. Det är väldigt bra att prata med andra föräldrar några år före dig på vägen - de som har erfarenhet av samma klubb eller liga du tittar på. Ta reda på:

  • Vad är det finansiella engagemanget? Det är inte bara vad du ska spendera på utrustning och avgifter, vilket kan vara betydande, men extrafunktioner som resekostnader och nödvändiga inköp av kläder (som en jacka eller väska). Och kom ihåg att det kommer också att finnas insamlingsansvar.
  • Vad är tidsförpliktelsen? Massor av träningstid är bra för spelarens utveckling, men det påverkar definitivt vilka andra extracurricular aktiviteter han kan göra. Och det skär också in i läxa tid. Föräldrar måste också ge sin egen ledig tid att frivilligt.
  • Har ditt barn disciplin, mognad och uppmärksamhet som krävs för att lyckas? Även ett barn med exceptionell medfödd talang behöver fortfarande vara en bra lagspelare.
  • Känner du tränaren eller tränare? Kan du observera några metoder eller spel innan du begår? I nästan alla fall gör coachingpersonalen eller bryter ett barns erfarenhet av lag eller sport. Leta efter positiv, rättvis coachning. Tuffhet är okej (även nödvändigt för vissa barn och lag), men fientlighet är inte.
  • Hur dedikerat är ditt barn? Vill hon prova för reserlaget bara för att vänner gör det eller det verkar som nästa steg? Eller är hon verkligen passionerad om sporten?
  • Hur svarar hon om hon inte blir vald för ett lag eller är valt men då ser det inte mycket speltid? Förstår hon att hon måste tävla om det?

Resa lagspel är inte rätt för varje barn, men det kan vara mycket roligt om du gör rätt match mellan barn, sport och lag. Målet bör alltid vara att barnen har roligt, varit aktiv och fortsätt att lära sig, oavsett vilken sport eller lag de väljer.

Populära Inlägg

Läs Mer