Fördelar och nackdelar med året runt skolan

Anonim

Årskolans kalendrar erbjuder samma 180 dagars skolgång som den traditionella nio månaders skolkalender som tros ha blivit skapad för att se till att barn var hemma för att hjälpa föräldrar att skörda grödor på familjebruk.

Medan året runt schemat inte är vad de flesta vuxna kommer ihåg från sin egen skolupplevelse, kanske det inte är lika utmanande eller oönskat som vissa antar att det är. Barn får inte mindre tid, men i stället fördelas de vanliga nio månaderna, tre månaders schema, med ett schema med korta instruktionsperioder som byter ut med kortare pauser över hela året.

Förespråkare av skolor runt om i världen säger att det kan vara ett sätt att öka akademisk prestation, men motståndarna har också identifierat potentiella nackdelar. Debatten om skolor runt om i världen har uppdagat fördelar och nackdelar som ger upphov till föräldrarna om huruvida det är rätt val för sina barn.

Pros

Några av proffsen till året runt skolan inkluderar:

 • Minskat behov av att undervisa färdigheter efter långa semester, så att lärare kan använda klassrumstiden mer effektivt.
 • Kortare sommarbrott betyder att eleverna är mindre benägna att drabbas av sommarlärning, vilket kan öka akademisk prestation för missgynnade barn och minska antalet studenter som serveras genom interventionsprogram.
 • Behandlingsbehoven kan behandlas under skolåret i motsats till sommarprogrammen, vilket möjligen minskar behovet av att inkludera sommarskolan i lokala budgetar.
 • Semestertiden kan fördelas jämnare under hela året, vilket gör det enklare att planera familjesemester och att studenterna ska återuppliva sig oftare.
 • Familjer som kämpar för att hitta barnomsorg eller betala barnomsorgskostnader kommer att gynna, liksom barn som är i underparter barnomsorg under sommarsemester eller efter skolvård.
 • Flerspårningsprogram, de grupper där eleverna är på olika skolplaner, kan möjliggöra mer skolkonsolidering.
 • Att förlänga skolåret kan bidra till att undervisa ett heltidigt lönsamare yrke för utbildare om skolor i hela året kan sänka kostnaderna genom multi-tracking-program.

Nackdelar

Några av argumenten mot året runt skolan inkluderar:

 • Initiala kostnader som är förknippade med att starta eller byta en traditionell skola till en helårig skola är höga.
 • Skolens underhållskostnader, inklusive dagliga underhåll, luftkonditionering och verktyg, kan öka upp till 10 procent om skolorna är öppna under sommaren.
 • Tonåringar som behöver arbeta för att hjälpa till med att stödja sig själva eller tjäna pengar på college kan ha svårt att hålla eller hitta ett jobb om de inte har hela sommaren.
 • Skolbudgetar och personalfrågor kan helt enkelt inte tillåta utökade skolårsprogram. Många skolor kämpar redan för att betala lärare en konkurrenskraftig lön som gör det svårt att hålla högkvalitativa lärare. Kostnaden för undervisning som heltidsarbete kan inte vara genomförbar, varken lokalt eller federalt.
 • Multi-tracking-program innebär att föräldrar eventuellt kan få barn som är på olika scheman.
 • Barn i hela skolan skulle inte kunna delta i sportlag eller -program som fungerar under sommaren.
 • Studenter på skolan kan missa möjligheter att spendera tid med barn i andra åldrar medan de lär sig om naturen, eftersom typiska sommarläger inte längre kan vara en del av barndomsupplevelsen.

Populariteten växer

Frederick M. Hess, chef för utbildningspolitiska studier av American Enterprise Institute for Public Policy Research, konstaterar att få länder erbjuder mer än sju på varandra följande veckor semester för studenter. Detta står i motsats till Förenta staternas genomsnitt på 13 veckor.

I en rapport med titeln "Summer Vacation Is No Longer Necessary" föreslår Hess att det efter agarkalendern är ett anakronistiskt sätt att köra skolor. Det är trots att skolkalendrarna inte är en enhetlig lösning året om, men familjer bör ha fler alternativ för skolor som operera året runt.

Den åsikten är att få traktion. Faktum är att ett växande antal skolor har valt att övergå till en året runt kalendermodell, enligt en utbildningsrapport som utarbetats för kongressmedlemmar.

Från 1980-talet till 2012 har antalet skolor på året gått från 410 (utbildande 350 000 studenter) till mer än 3700 (utbildande två miljoner studenter) över 45 stater.

En sådan tillväxt i siffrorna har skolans tjänstemän som tittar på forskning som granskar båda fördelarna med att lära sig för studenter, men också hur året runt skolorna påverkar den totala kostnaden för utbildning för alla berörda parter.

Populära Inlägg

Läs Mer