Fördelar och nackdelar med att arbeta som specialundervisningslärare

Anonim

Att arbeta som specialbehov lärare utmärker sig som ett jobb i specialutbildning som kan vara extremt utmanande och givande samtidigt. Inte alla har personligheten att vara en specialanpassad lärare, men de som gör kan skaffa sig en mycket givande karriär. Här är en snabb sammanfattning av detaljerna i detta mycket viktiga jobb.

Undervisning Speciella behov Studenter

En specialbehovslärare arbetar vanligen med en mängd olika barn med särskilda behov. Dessa behov kan vara mentala, känslomässiga, fysiska eller en kombination av de tre. Vissa studenter kommer att ha sensoriska problem som blindhet eller dövhet, och andra kan ha autismspektrum störningar.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna för en specialundervisningslärare kan variera ganska, beroende på de särskilda elever de undervisar. Standardutbildningsuppgifter som förberedelse av skolplaner och lektioner är en del av jobbet, liksom extrauppgifter. Särskilda behov lärare kan:

  • Utför diagnostiska bedömningar
  • Arbeta nära med föräldrarna, vilket ibland kan vara svårt och andra yrkesverksamma att förbättra studentens lärande potential
  • Utveckla mål och mål
  • Resa till olika skolor för handledning sessioner
  • Lyft och vård för studenter fysiskt som inte kan flytta sig själva

Både rutinmässiga och oväntade problem kommer sannolikt att vara en del av varje skoldag med specialbehovsstudenter, och lärarna måste alltid vara beredda.

Personlighetsdrag

Förutom att ha nödvändiga lärar- och yrkeskunskaper måste en specialbehovslärare ha specifika personlighetsdrag att trivas på detta område. Särskilda behov lärare måste ha ett överflöd av tålamod och kunna upprätthålla en positiv outlook, oavsett hur frustrerande en situation blir. De måste ha överlägsen organisatoriska färdigheter, över genomsnittlig fysisk styrka och kunna arbeta nära ett stort antal olika yrkesverksamma. I huvudsak måste en specialbehovslärare vara relativt "oförskräcklig".

Utbildning

De distinkta färdigheter som krävs för specialutbildningskarriär kräver en unik utbildning. På de flesta ställen krävs standard bachelorgrad, liksom vidare skolgång i samband med specialbehov och specialutbildning. Många lärare som specialiserar sig på ett specifikt område som autism kommer att få utbildning i det området innan de går in i arbetskraften.

Inte alla är skärade ut för att vara speciallärare. Dessa individer måste vara dedikerade, fokuserade och redo att ägna en stor del av sina liv till jobbet. Om du har hängivenhet och lust, är du på väg till en givande karriär.

Summers Off?

Om du är upphetsad över att ha somrar, väl, tänk igen. Medan det är sant att lärare ofta njuter av längre raster än övriga människor, spenderar många av dem tid på att fortsätta sin utbildning eller delta i erforderliga fortbildningskurser. Många ger också utökade skolårstjänster till sina elever.

Specialundervisningskarriärer kan vara personligt givande och samtidigt ganska krävande när det gäller tid, fysisk energi, intellektuella utmaningar och ibland känslomässig uthållighet. Många specialutbildningslärare kommer att bevisa att det inte finns någon tillfredsställelse som att veta att du hjälpte barnen med specialbehov att lära sig och växa.

De rapporterar också att även om det finns utmaningar, har specialundervisningslärare ofta en stark känsla av kamratskap med andra specialpedagoger som ofta saknas i andra yrken.

Populära Inlägg

Läs Mer