Fördelar och nackdelar med att använda familj som barnvaktare

Anonim

Far-och morföräldrar, syskon och andra familjemedlemmar verkar som de perfekta barnvaktarna. Men det finns många anledningar till att du kanske inte vill använda familjen som barnvakt. Innan du fattar ett beslut, väga för och nackdelar med att använda släktingar som sitter och ta reda på vilka andra alternativ du kan överväga.

Bekvämlighet Faktor

Ett av de mest attraktiva fördelarna med att använda familjen som barnvakt är bekvämligheten. Du vill ha en barnvakt du kan lita på dag eller natt och i sista minuten. Den personen är vanligtvis en familjemedlem, du tänker inte två gånger om att ringa 30 minuter innan du behöver vara någonstans eller klockan 10:00 på natten när de flesta andra barnvaktar skulle hänga på dig vid den tiden.

Gratis Barnpassning

Barnpassning börjar i allmänhet på $ 10 en timme och går upp baserat på erfarenhet, tid på dagen behöver du en sitter och andra faktorer, till exempel hur många barn du har. Daghem är ett pågående engagemang som kräver månadsavgifter. Som föräldrar vet vi alla om mormor är din sitter, hon tar inte betalt för att titta på barnen.

Tillförlitlig Barnomsorg

Lita du på tonåren på gatan att ta hand om dina barn mer än någon i din familj som du har känt hela ditt liv? Det finns en inbyggd förtroendefaktor när du använder släktingar som barnvaktare. Du känner till deras historia. Du vet att de ska ta hand om dina barn som egna. Du vet att du inte behöver oroa dig när du kör bort och lämnar dina barn bakom med din familjemedlem.

Familjen är mer sannolikt att säga ja

Familjen är oftast mer benägna att säga ja när du vill ha barnpassning. Du är bekant med sitt schema så att du kan samordna dina dagar runt deras. Och familjen känner sig tvungen att bli överens när du behöver någon att titta på dina barn. De älskar att se dina barn och spendera tid med dem så svaret är nästan alltid ja när du ber dem att babysit.

Men med proffsen kommer nackdelar med att använda familjen som barnvakt.

Anklagelser om att bli föremål för

Fråga en gång för många eller fråga helt enkelt när någon är i dåligt humör och du kan ses som att dra nytta av din familjemedlems generositet. Det här kan vara från den familjemedlem som har varit barnpassning eller en annan släkting som tycker att du lägger för mycket på mormor eller moster Jane genom att använda henne som daghem. Du behöver inte bara hitta rätt balans när det gäller att använda familj som barnvakt, men du måste också se till att du inte vänder Granny till din barnflicka.

Föräldrars stilutmaningar

När familjen tjänar som din sitter öppnar du dig själv för att ha din föräldra stil utmanad. Du får inte spanka men farfar gör. Du får inte låta dina barn stanna uppe sent men kusin Sally gör det. Vilken familjemedlem du lämnar dina barn med kanske inte överensstämmer med hur du väljer förälder och det kan kastas i ditt ansikte om det inte adresseras framåt.

Brist på medicinsk utbildning

När du anlitar en barnvakt, är du försiktig med att försäkra dig om att du kan ta hand om dina barn och det inkluderar medicin om en nödsituation uppstår. Med familjen vet du och litar på att de skulle ringa 911 men hur är det med de fall då ditt barn kanske behöver HLR eller annan medicinsk hjälp omedelbart? Åtminstone överväga att betala för HLR-certifiering för familjemedlemmen som kommer att titta på ditt barn som en skyddsåtgärd och din sinnesfrid.

Vrede från båda sidor

Du vill ha en natt med din make. Låt oss ringa mormor. Hoppsan. Hon är inte redo för det ikväll. Nu förvärras du! Eller kanske mormor instämmer motvilligt men nu känner hon att du bara ringer när du behöver henne att titta på barnen. Var försiktig med att du inte använder din familj generositet för mycket och förstå när svaret är nej. Ånger kan komma från båda parter och det kan skada vad som en gång var ett lyckligt förhållande som alla åtnjöt.

För-och nackdelarna med att använda familj som barnvakt kan få dig att känna att du aldrig kommer att gå någonstans utan barnen tills de är 18 och ute ur huset.

Tänk på andra alternativ

Den goda nyheten är att du har flera alternativ för att upprätthålla dina familjeförhållanden, samtidigt som du får lite välbehövlig ensam tid, även om det ska gå till mataffären.

Moms dag ut

De flesta föräldrar vet inte hur flexibla Mother's Day Out-programmen är och hur prisvärda det här alternativet för barnomsorg kan vara. Många låter dig välja de dagar du vill ta med ditt barn inom bestämda timmar, till exempel måndagar och onsdagar från 9:00 till 1:00. Du kan fortfarande använda familjen som barnvakt utanför dessa timmar, men du kan banka på den här tiden för att få de sysslor och ärenden som gjorts, samtidigt som du har lite tid att bara sitta på soffan om du vill.

Barnpassning

Vill du ha gratis barnpassning utan att behöva fråga familjen för gynnar? Försök med barnpassning. Detta kostnadsfria barnomsorgsalternativ låter dig byta tid med andra föräldrar. Föräldrar i co-op tittar på andras barn och den enda valutan som är involverad är vanligtvis tokens eller biljetter. Var bara redo att erbjuda dina tjänster som sitter för andra föräldrar i samarbetet.

Familjekontrakt

Det kan vara märkligt att närma sig din familjemedlem med ett kontrakt men det här kontraktet är mer som riktlinjer för att skydda dig alla från skadade känslor eller skada på ditt förhållande. Sätt dig ner och definiera vad du förväntar dig och vad de förväntar dig av dig. Till exempel kan du vilja att din familjemedlem matar dina barn specifika livsmedel eller inte tillåter dem att titta på vissa TV-program. Men din familjemedlem har förväntningar också. Hon kan behöva undvika alla lördagar för barnpassning eftersom hon har sina egna ärenden och ett eftermiddagsbrospel.

Poängen i ditt kontrakt är att du är båda på samma sida om dina förväntningar så det finns inga överraskningar som leder till en besvärlig situation. Om du är osäker på att ditt familjeförhållande kan skadas, hyra en barnvakt. Det kommer att kosta dig mindre i längden.

Populära Inlägg

Läs Mer