Korrekt omsorg för en omärkad penis

Anonim

Med omskärningsgraden i nedgången undrar fler föräldrar om betydelsen av att vara omärkad. En omärkad penis är det naturliga standardtillståndet, närvarande vid födseln, med förhuden intakt. Omskärelse tar bort förhudet och utförs av olika kulturella skäl på nyfödda och som behandling för vissa villkor för äldre pojkar och män.

Ofta, när en gång föräldrar fattar beslutet att inte omskära sin pojke pojke, är de inte medvetna om vad de ska göra med sitt barns omärkad penis. Föräldrar (och deras söner) har ofta hört förvirrande, motstridiga eller helt enkelt felaktig information om hur man bryr sig om den omärkna penisen. Låt oss ställa in posten direkt på vad som är normalt, vad är ett problem, och vad är en nödsituation.

En normal okänslig penis

När ett manligt barn föds har penisen fortfarande ett skikt av skydd mot huden över huvudet (glans). Det här skiktet kallas "förhud" eller "prepuce". Vid födseln är förhudet fortfarande fast vid penisens huvud. Det här är helt normalt och betyder inte att det är något fel. När pojken blir äldre börjar förhuden skilja sig naturligt från penisens huvud (indragen).

När förhuden börjar sätta in, ibland byggs ett vitt, ostliknande material under förhuden. Materialet, kallat "smegma", består av hudcellerna som släpper av under separationsprocessen. Ibland kan smegma utvecklas till vita pärlliknande klumpar. Även om det antingen kan se ut som en infektion eller cyste, är de båda helt normala.

Forskins bör inte tvingas

Föräldrar är ofta oroade över att förhuden inte skiljer sig snabbt nog, och de kommer att göra misstaget att dra på det för att "lossa" det från huvudet.

Dra aldrig hårt på förhuden för att skilja den från penisens spets.

Förutom smärta och blödning kan trauman att dra på förhudet orsaka en typ av ärrvävnad mellan forhuden och huvudet på penis. Denna ärrväv kan störa normal och naturlig separation. I grund och botten skapar du ett permanent problem genom att tvinga förhuden tillbaka, i stället för att låta naturen ta sin kurs.

Förhuden skiljer sig vanligen inte helt från penisens huvud till dess att puberteten träffar, även om det ibland händer hos pojkar så unga som 5 år.

Omskuren penisvård

Det bästa rådet för föräldrar är att uppmuntra din son att hålla utsidan av penis ren i allmänhet. När det gäller att rensa förhuden, säger American Academy of Pediatrics att en tillfällig återgång med rensning under kommer att göra för pojkar som inte har nått puberteten.

Det finns ingen anledning att göra någon speciell rengöring. Dra bara höljet tillbaka från slutet av penis så långt det är bekvämt, tvätta penisens huvud och insidan av förhuden och skölj väl med vatten (tvål kan irritera känslig hud på penisens huvud), dra sedan förhuden tillbaka över penis. När de börjar puberteten, ska pojkarna rengöra under deras förhud som en del av deras dagliga rutin.

Hur ska du ta hand om en omärkad penis

När ska du ringa doktorn

Om din son har blivit pubertet och förhuden fortfarande sitter fast i penisens huvud, kan det vara dags att ringa till din barnläkare eller vårdgivare. Din leverantör kan ordinera en steroidkräme som kan påskynda separationsprocessen. Det är en enkel behandling som har bra resultat.

Om förhudet ser rött ut och / eller svullet, eller om det är smärtsamt för din son att urinera, kan han ha en infektion i förhudet eller en urinvägsinfektion. Det är viktigt för en leverantör att behandla denna infektion eftersom det kan bli värre utan behandling.

Om förhuden inte kommer att dra in (flytta tillbaka över huvudet) alls, kan höljet fortfarande vara fastsatt på penisens huvud, vilket kan vara normalt beroende på barnets ålder. Dessutom kan förhudens ände bli för hårt för att den ska komma tillbaka över penisens huvud. Dessa problem, som kallas phimosis, kan också behandlas av din leverantör med en steroidkräm eller, om nödvändigt, genom omskärelse beroende på situationen.

Paraphimosis är ett annat problem som kan vara en nödsituation. Med paraphimosis har förhuden tryckts tillbaka över penisens huvud, men det sitter fast bakom huvudet så att du inte kan dra tillbaka den över glansen. Detta kan vara ganska smärtsamt, och den täta huden kan börja skära av normalt blodflöde till penisens huvud. Om din son har detta problem är det viktigt för honom att genast se en läkare eller leverantör.

Om din läkare inte är omedelbart tillgänglig, kommer en resa till akutrummet att vara nödvändigt. Med en viss smörjning kan en leverantör hjälpa till att få förhuden tillbaka över penisens huvud eller ibland är det nödvändigt med en nödsituation.

Populära Inlägg

Läs Mer