Pro Se vårdnad: Tips för att representera dig själv i domstolen

Anonim

Vi pratar ofta med föräldrarna om huruvida de ska arkivera för vårdnadshavare, en juridisk term som också kallas "självrepresentation". I allmänhet rekommenderar vi att föräldrarna fortsätter med försiktighet när det gäller inlämning av barnomsorg eller barnbidrag. Följande frågor och tips kan hjälpa dig att bestämma den bästa handlingen som är relaterad till ditt ärende.

5 frågor att fråga om arkivering för förvaring Pro Se

Börja med att fråga dig själv följande frågor:

 1. Har min ex en barnomsorg advokat? Även om rättssystemet tillåter föräldrar att representera sig, uppmanar vi ofta föräldrar att ompröva självrepresentation om den andra föräldern kommer att representeras av rådgivare. Föräldrar representerade av rådgivare kan vara i ett mer fördelaktigt läge. En advokat som förstår familjerätten har viss kunskap om att en lekperson kan sakna.
 2. Kan jag få råd med en privat vårdnadshavare? Varje förälder är medveten om sin egen, unika ekonomiska ställning och resurser. Vissa föräldrar lånar pengar till en advokat, medan andra kan ha betydande besparingar. Skiljda föräldrar är ofta lyckliga nog att få juridiska kostnader som omfattas av en före detta make, skrivs direkt i ett skilsmässadegsord. Om föräldrar är av blygsamma medel kan pro se representation vara ett lämpligt alternativ för att anställa en privat vårdnad advokat, men kostnaden borde inte vara det enda övervägande.
 3. Har jag en grundläggande förståelse för hur domstolsförfaranden fungerar? Förvaringshörningar och domstolsförfaranden i allmänhet kan vara ganska förvirrande för första timers. Föräldrar som överväger pro-representation, brukar vanligtvis dra nytta av att delta i ett par domstolsförhandlingar i förväg, för att bara bli mer bekanta med vad de kan förvänta sig i domstolen och vilken rätt domstols etikett ser ut. (Och kom ihåg: Alla frågor du har om rättvisa domstolsförfaranden kan alltid adresseras till domstolsansvarig. Sök sedan den personen ut och utveckla en vänlig rapport med honom eller henne.)

 1. Har jag en grundläggande förståelse för de nödvändiga domstolsdokumenten? Mounds av dokument kan vara mycket skrämmande för många människor, inklusive juridiska tjänstemän. Föräldrar som överväger pro-representation ska bli bekanta med olika typer av familjerättdokument. Återigen bli vänlig med domstolsansvarig och be om hans eller hennes hjälp att identifiera de korrekta formerna, var de ska få dem, när de är förfallen och hur de ska lämnas in.
 2. Har jag tillgång till tid och resurser för att representera mig själv? Som du kan se finns det mycket att lära sig innan du representerar dig själv vid en barnomsorgshörning. Föräldrar som överväger pro-representation bör noga överväga om de har tid, beslutsamhet och odelad uppmärksamhet som är nödvändig för att ägna sig åt den här uppgiften innan de bestämmer sig för att gå ensam i domstolen.

Pro Se vårdnadstips

Om du planerar att representera dig själv i familjen domstolen, följ dessa pro se vårdnad tips:

 • Ta noggranna anteckningar under förfarandet
 • Lyssna mycket noggrant
 • Respektera respektfullt för domaren och till din ex advokat
 • Förstå statens barnomsorgslagar
 • Ha minst ett samråd med en advokat för barnomsorg i ditt land för att bestämma hur bäst du ska gå vidare
 • Alternativt, gå till en fri juridisk klinik i ditt område
 • Sitt in på minst en domstol som går i förväg för att få en känsla för vad som händer under en domstolsförhandling
 • Skriv in alla avtal fritt eller frivilligt

Besluta huruvida filen ska läggas till förvaring Pro Se

Det kan vara svårt att bestämma om du ska representera dig själv i ett barnomsorg eller barnhälsovård. Ta dig tid att noggrant överväga var och en av de faktorer som nämns ovan. Dessutom bör du prata med en behörig advokat med erfarenhet av barnomsorg i ditt tillstånd. Han eller hon kan hjälpa dig att avgöra om ansökan om vårdnadshavare är ett bra beslut baserat på fakta om ditt ärende och dina individuella behov.

Redigerad av Jennifer Wolf.

Populära Inlägg

Läs Mer