Förebyggande av barndomsvåld och skytteolyckor

Anonim

Du kan inte säkert undvika ämnet barndomspistol och skottolyckor, oavsett om din familj äger skjutvapen eller inte. Dessa olyckor lyfter fram vikten av att lära sig om pistolskydd och diskutera pistolskydd med din barnläkare och dina barn. Läs de steg du måste vidta för att förhindra potentiellt dödliga olyckor.

Gun och skytte olycksstatistik för barn

Enligt NCHS Vital Statistics System fanns det 77 oavsiktliga skjutvapendöd hos barn under 18 år i USA år 2015. Ytterligare 948 icke-födda vapen och skottolyckor resulterade i att uppskattade 461 barn behövde bli sjukhus för sina skador.

Att lägga ett ansikte i en tragedi gör det mer meningsfullt än att bara titta på siffrorna. Exempel på pistol och skytteolyckor med barn inkluderar:

  • En 4-årig i East Orange, New Jersey blev oavsiktligt sköt i huvudet och dödades av hans 6-årige bror medan han lekte med sin mammas vapen.
  • En 4-årig i Philadelphia dog efter att hon oavsiktligt sköt sig i ansiktet med en pistol hon hittade i ett sovrum i hennes hem.
  • En 4-årig i Elgin, Iowa dog efter att han oavsiktligt sköt sig i huvudet medan han besökte ett hem med sin mor.

De flesta vapen och skytteolyckor innebär barn som hittar osäkra, laddade vapen runt huset eller i familjebilen. Politiska uttalandet från American Academy of Pediatrics (AAP) säger att "frånvaron av vapen från barnhem och samhällen är den mest tillförlitliga och effektiva åtgärden för att förhindra skjutvapenrelaterade skador hos barn och ungdomar." Många familjer har dock skjutvapen hemma och pistolägandet har inte minskat de senaste åren.

Gun Safety Advice för föräldrar

Att lära sig om pistolskydd är viktigt för att förhindra dessa typer av vapen och skytteolyckor. Tyvärr förvarar många föräldrar inte sina vapen säkert, även när de har unga barn i hemmet. AAP noterar att dessa åtgärder kan minska oavsiktlig skada och självmord för barn och tonåringar med 70 procent.

För att skydda barn från pistol och skottolyckor ingår de typiska pistolsäkerhetsanvisningarna som du kommer att få från din barnläkare att du:

  • Håll dina pistoler låsta.
  • Håll dina gevär lossade.
  • Håll din ammunition låst.
  • Håll din ammunition i ett separat område från din vapen.
  • Håll nycklarna och kombinationerna till de låsta områdena dolda.

En kassaskåp eller låslåda är ett bra ställe att lagra dina lastade vapen och din ammunition. Ett utlösarlås kan också ge extra säkerhet när du lagrar dina lastade pistoler i en kassaskåp eller låslåda.

Räkna inte med att dina barn bara vet vad de ska göra om de hittar en vapen. Mycket till deras förälders förvåning, kommer många barn som hittar en pistol att hantera det. Många kommer till och med att dra avtryckaren, vara osäker om pistolen är riktig eller en leksak.

Som med andra typer av barnsäkerhet är det bästa sättet att skydda barn med flera lager skydd. Du vill förhindra att de av misstag hittar en laddad pistol eller hittar en lossad pistol och ammunition och laddar det själv. Annars kan de hamna oavsiktligt skjuta sig, en familjemedlem eller en vän.

Populära Inlägg

Läs Mer