Förhindra en spädbarns läppar från att få chapped

Anonim

När det gäller att hålla ditt barn tryggt från elementen, kan läpparna lätt förbises - tills de blir smula och ömma, det vill säga. Läppens hud är tunnare än andra kroppsdelar, vilket gör den speciellt utsatt för kall, torr luft (inomhus och ute), vind och sol. Lägg i småbarns drooling, tumsugning eller nappbruk och du har ett recept på rosa, rå och knäckt hud runt munnen.

Den goda nyheten är att du kan hjälpa till att förhindra läppna läppar med några enkla tips.

Håll henne hydrerad

Barn i åldrarna 1 till 3 behöver minst 5, 5 koppar vätska varje dag, men det behöver inte alls vara vatten. Friska drycker som mjölk och fruktjuice och livsmedel med högt vattenhalt, som vattenmelon och soppa, räknas i förhållande till den dagliga totalen.

Obs! American Academy of Pediatrics rekommenderar att du begränsar barnsjuiceförbrukningen till 4 gram per dag och serverar endast pastöriserad juice utan tillsatt socker.

Luftfuktar ditt hem

Om luften i ditt hem är torr, överväg att använda en luftfuktare i de områden där din barn sover och spelar. Var noga med att läsa tillverkarens anvisningar om rengöring av luftfuktaren för att förhindra bakterier och mögel och håll luftfuktaren ur barns räckhåll.

(Försök att) stoppa Lip Licking

När läpparna är grova och torra, är den naturliga reaktionen att försöka fukta dem med tungan. Detta är dock kontraproduktivt eftersom fuktande läppar leder till mer chapping eftersom de lufttorkar.

Om du fångar ditt barn lickar hennes läppar, påminna henne om att sluta. Du kan också vidta åtgärder för att ta bort lusten att slicka genom att försiktigt böja läppar med en ren, mjukborstad tandborste när de blir fläckiga.

Torka hennes mun

För att hjälpa till att förebygga och läka chapping, försök att torka din torkas muntorka hela dagen och efter måltider och mellanmål.

Slick på Lip Balm

Vänta inte på de första tecknen på chapping för att applicera läppbalsam; Rutinigt täcker läpparna och området direkt runt dem för att förhindra torkning.

Oljebaserad eller bivaxbaserad läppbalsam rekommenderas, eftersom dessa alternativ är säkra att använda på småbarn och förseglar fukt och skyddar läppar mot exponering för elementen. Barnläkare rekommenderar att du använder en läppbalsam som också innehåller solskyddsmedel eftersom läppar är särskilt benägna att skada från UV-strålar.

Lugna ömma smackers

Om trots din bästa ansträngning blir dina lips läppar torra, fläckiga, smutsiga och ömma, smidiga på en medicinerad balsam eller salva avsedd att användas i detta område.

Medan obekvämma, läppiga läppar inte är vanligtvis skadliga. Om ditt barns sprickade läppar blöder eller åtföljs av en feber som varar mer än fem dagar, kontakta din barnläkare.

Populära Inlägg

Läs Mer