Förbereder Tweens för en mellanstadiedans

Anonim

Många mellanskolor värd skolans danser, oavsett om de är under läsåret eller bara en gång årligen. Tonåringens första skoldans är en milstolpe, och de kan ofta känna sig nervös och stressade om vad man ska ha på sig, hur man dansar och när man ska dyka upp. Se till att din tween har sin första skoldans genom att förbereda sig förut.

Förbereder Tweens för en mellanstadiedans

Det första du vill göra är att kontrollera om det finns ett tema för dansen. De flesta skolans danser har ett tema eller hålls för att fira en semester, en speciell händelse eller en säsong. Det kan finnas teman runt valentinsdag, hemkomst eller exempelvis våren. Detta ger dig en uppfattning om vad du ska bära och vilken typ av musik som ska spelas.

Det andra du vill leta efter är logistik som kostnad. Många skolor debiterar en nominell avgift för att betala för dansutgifter. Något som $ 10 per elev kan förväntas, och beroende på var ditt barn går till skolan kan biljetterna säljas veckor före eller precis vid dörren dansens natt. Tillträde omfattar vanligtvis förfriskningar som aptitretare, stans och kakor. Men du vill ge din son eller dotter några pengar om det finns några extra oväntade avgifter.

Gå över grunderna

Det tredje på listan är att ta reda på vem som är inbjuden. Din mellanrums mellanskolans dans kan vara öppen för hela skolan, eller det kan vara specifikt för en klass. Till exempel kan småskolor bjuda elever från en grannskola till dansen. Det kan vara att dela kostnader, ge barnen chansen att få nya vänner eller helt enkelt öppna dem för att mingla med barn från andra skolor.

Naturligtvis hålls de flesta mellanskolans danser på skolan, som i cafeteria eller gym. Men du vill vara säker på platsen, om det är i en annan byggnad runt stan. Många skolor har dans- eller evenemangskommittéer som dekorerar för evenemanget, och skolan kan begära att studentfrivilliga hjälper till att sätta upp också. Var noga med att be om detaljer innan dansen, om du inte har fått någon information.

Klädkod

En av de viktigaste sakerna att veta är vad man ska ha på sig. Det är ingen överraskning att tweens kan vara super självmedvetna om sitt utseende, och ditt barn kan till och med vara angelägen om vad man ska ha på skolans dans. Din preteen ska ta reda på om evenemanget är semi-formellt, formellt eller ledigt. För semistformella och formella händelser fungerar en kostym eller skjorta och slips ofta för pojkar, och en fin klänning fungerar för tjejer. Casual dans är det enklaste att klä sig efter eftersom jeans och en fin tröja eller en blus är säker på att tillfredsställa klädkoden.

Det är viktigt att stressa dansklädseln, eftersom vissa skolor är strängare än andra, vad beträffar vad som anses lämpligt och vad som inte är. Det skulle vara pinsamt för ditt barn att skickas hem för en dress code infraction. Det är sålunda en bra idé för din dotter eller son att veta vad han eller hon har på sig i förväg och för att vara säker på att kläderna är rena och redo att gå några dagar före dansen. Om det har varit ett tag sedan ditt barn provat på kläder eller skor, är det dags att se till att de fortfarande passar.

Bara dansa

För många tweens är deras första mellanstaddsdans ofta första gången de kommer att dansa med en stor grupp människor. Ibland kan dansa framför kamrater vara stressigt för barnen. Hjälp din tween att förbereda dig genom att spela några Top 40 hemma, spela interaktiva Wii-spel som involverar lite dans eller till och med vara värd en fest några veckor innan så ditt barn kan öva att dansa med vänner hemma.

Populära Inlägg

Läs Mer