Graviditetstestavdunstningsledning

Anonim

När du tar ett graviditetstest vill du verkligen se till att du följer instruktionerna och gör det korrekt. Ett av de vanligaste misstagen på ett graviditetstest är att felläsas och en avdunstningsledning är ett sätt att missfärda ett graviditetstest.

Förångningsledningen vid ett graviditetstest kommer när urinen som används i provet avdunstar efter en viss tid. Detta är normalt och en del av processen men lämnar en färglös men distinkt linje. Förångningsbanan visas inte förrän efter graviditetstestläsningsfönstret för att noggrant få dina resultat. Så du behöver inte oroa dig för en förångningslinje om du läser graviditetstestet inom den tidsram som anges i instruktionerna som följde med ditt test. För mer graviditetstest är det ungefär fem minuter.

Undvik en förångningsledning

En förångningslinje vid ett graviditetstest är i princip en falsk positiv. Även om sanna falska positiva och falska negativa är ganska sällsynta är förångningslinjen närmast de flesta kvinnor kommer att få ett fel på deras graviditetstester. Du kan helt undvika detta fel genom att läsa instruktionerna och använda en klocka när du gör ditt graviditetstest.

Förångningsledningen orsakas i grunden av att man läst ett graviditetstest efter att tidsgränsen som rekommenderats av tillverkaren har passerat. Denna tidsgräns anges vanligtvis tydligt i instruktionerna för hemgraviditetstestet. Majoriteten av graviditetstestet rekommenderar att du läser resultaten inom högst 10-30 minuter efter urinprovresultatet. Avdunstningslinjen återfinns endast vid urinpregnationstester. Genom att använda ett digitalt graviditetstest kommer risken att felläsas ett graviditetstest på grund av hur testresultatet meddelar om du är gravid eller inte. Detta är också en stor anledning att inte dra ut ett graviditetstest från dagen innan.

Du kommer inte att ha problem med en förångningsledning om du använder en digital graviditet. Detta är en av många orsaker som mammor valde att använda ett digitalt graviditetstest. De kan undvika att oroa sig för att felpresentera testen på ett positivt eller negativt sätt.

Vad annat kan orsaka en ljus linje?

En ljuslinje kan orsakas av ett fåtal saker förutom en förångningsledning. Detta kan inkludera ett utspätt urinprov, vilket innebar att på något sätt koncentrationen av hCG inte var tillräckligt hög för att ge en fullblåst positiv. Det skulle också finnas risk för kemisk graviditet, där det helt enkelt inte är tillräckligt med hCG för att utlösa en positiv. Om det var för tidigt i din cykel, kan du också få en mycket lätt linje. Även om det är viktigt att notera att ett positivt graviditetstest ska anses vara positivt.

Populära Inlägg

Läs Mer