Graviditetsrisk vid användning av Mini-piller och amning

Anonim

Både amning och p-piller kommer att minska risken för graviditet, men det finns faktorer som påverkar deras effektivitet. Som ny mamma kan du ha börjat ta minipillen medan du ammar. Lär dig om graviditetsrisken när du använder dessa två metoder.

Mini-pillerens effektivitet

En progestin-bara hormonell p-piller är 91 procent effektiv med typisk användning och 99, 7 procent effektiv med perfekt användning. Det måste tas exakt som angivet och samtidigt varje dag. Om du inte klarar av planen exakt, så ökar risken för graviditet.

Även om du saknar bara ett piller, måste du använda en säkerhetsmetod för barnsäkerhet i 48 timmar tills du är tillbaka på spår med pillerna. Om du gjorde ett misstag och då inte har någon tid inom 45 dagar, kan du definitivt vara gravid. Om du saknat mer än två piller finns det en chans att du kommer att få ägglossning och du måste använda en backupmetod i två veckor. Du kommer att behöva utesluta graviditet efter några veckor.

Dessutom, om du är i ett land förutom Förenta staterna, kan det mini-pillret du har ordinerat vara annorlunda. Om du saknar ett piller kan du behöva använda en säkerhetskopieringsmetod i upp till två veckor. Var noga med att kontakta din sjukvårdspersonal eller läs bipacksedeln för att vara säker.

Amning och graviditetsrisk

Amning kan minska din fertilitet, men borde du överväga det som en säkerhetskopiering av födelsekontrollmetoden? Kanske, om du uppfyller följande kriterier:

  1. Din baby är 6 månader eller yngre.
  2. Din baby matas endast bröstmjölk, på begäran, utan tillskott, fasta ämnen eller pacifiers. Du måste sjuksköterska minst var fjärde timme under dagen och var sjätte timme på natten.
  3. Din period har inte returnerats.

Amning kan användas som laktations amenorrémetod (LAM) eftersom det kan förhindra ägglossning. När det är klart är det cirka 98 procent effektivt. Men om du började använda minipillen eftersom din period återvände, kan amning inte anses vara en säkerhetskopierad preventivmedel. Att ha din tid innebär att du har ägglossning och riskerar att bli gravid.

Om du har återgått till jobbet och pumpar mjölk som ges i barnomsorg, är det inte detsamma som att mata barnet på efterfrågan. Du måste också se till att din baby inte får formel i barnomsorg. Du kan vara i riskzonen för graviditet om du inte har någon annan säkerhetsmetod för säkerhetskopiering.

Tecken på graviditet kontra biverkningar av Mini-pillan

Minipillernas kända biverkningar är också symptom på graviditet (som yrsel, illamående, förändringar i dina bröst, vikt, humör, sexdrivning och menstruationsflöde). Innan du avvisar några av dina symtom som biverkningar från din födelsekontroll är det klokt att ta ett hem graviditetstest. Men om det är negativt, vet att det är möjligt att få ett negativt resultat och fortfarande vara gravid. Du kanske vill besöka din läkare för att utesluta en graviditet med säkerhet.

Populära Inlägg

Läs Mer