Postpartumåterhämtning och helande efter födseln

Anonim

Strax efter födseln kommer du att få människor som kommer att ta hand om dina behov. På ett sjukhus kommer du att få sjuksköterskor att hjälpa dig; hemma kan du ha barnmorska eller läkare. Dessa människor kommer att övervaka dina vitala tecken och titta över barnet. De kommer också att massera livmodern för att vara säker på att det börjar bli kontrakt för att förhindra blödning. Medan ordmassage låter snällt, är det inte så trevligt eftersom buken är troligen öm, speciellt om du bara haft en kejsarsnitt.

Postpartum smärtlindring

Du kommer normalt stanna på ett sjukhus två dagar efter en vaginal födelse och fyra dagar efter en kejsarsnitt. Du kan stanna mer eller mindre tid, beroende på din hälsa. Ett födelsecenter har kortare vistelser som varierar från flera timmar till en dag. Under denna tid har du tillgång till någon form av smärtstillande medicin för efterkänslor och din fysiska återhämtning. Var noga med att fråga din läkare, barnmorska eller sjuksköterska hur man ska ta hand om dig själv hemma, inklusive smärtstillande medel, komfortåtgärder och sitzbad.

Postpartum Nutrition

Att titta på vad du äter är viktigt. Men inte för viktminskning problem. Din kropp har just varit genom en stor förändring och närande den med mycket bra mat hjälper dig att läka snabbare och må bättre tidigare. Amning mammor behöver bara cirka 300 extra kalorier om dagen. Du kanske vill fortsätta att ta dina prenatala vitaminer efter att du har fött.

Övning och fitness Postpartum

Var inte i en stor rush för att komma tillbaka till att träna i full ånga. Kom ihåg att gå lätt på dig själv och försiktigt återvända till träning. Efter en vaginal födsel kan du börja träna 4-6 veckor efter att din baby är född. Eftersom en kejsarsnitt är en operation, måste du vänta 6-8 veckor innan du tränar igen.

Ditt kärleksliv

Tro det eller inte, du kommer att ha sex igen efter att du har en bebis. Du måste vänta tills du har slutat blöda vilket är en signal som ditt livmoder har läkt. Vissa kvinnor väljer att hoppa tillbaka in i det medan andra tar en långsammare takt. Det finns inget rätt eller fel svar.

Din kropp

Omedelbart efter att ha fött dig känner du dig väldigt mager relativt. Medan vissa symtom som svullnad kan ta ett tag att gå, känner du dig bättre. Du får några roliga symptom som svettning i några dagar, men det går också borta. Dina streckmärken börjar blekna och din kropp känns bättre. Även om du tränar och kommer tillbaka till eller under din graviditet, kan din kropp vara annorlunda.

Postpartum Depression & Baby Blues

Postpartum depression är en mycket allvarlig fråga. Medan många kvinnor kommer att ha en mindre period av hormonell fluktuation som kallas baby blues, är depression i depression allvarligare och varar längre. En sak som många inte anser, men är upplevd av många mammor, är oro för postpartum.

Populära Inlägg

Läs Mer