Positiva tankar på tvillingar och multipel graviditet

Anonim

Om du är gravid med tvillingar eller multiplar, grattis! Du kan känna dig upphetsad och glad, särskilt om du har gått igenom en lång resa för att komma till denna punkt. Det är också normalt att känna sig nervös, rädd eller till och med ledsen. Det finns risker för en multipelgraviditet. Du kan vara oroande att du förlorar barnen eller undrar om du kan hantera att ta hand om dem när de kommer.

Du kan också känna dig arg, särskilt om du blir gravid var svår för dig och nu möter du en potentiellt svår graviditet och födelse.

Det är sant att det finns risker för multiplar. Du behöver vara informerad om riskerna så att du kan vara medveten om besvärliga symptom och fatta välgrundade val. Det finns emellertid också många positiva aspekter på att bära och höja mer än en bebis åt gången.

Förnekelse är inte bra, men det är inte heller bra att fokusera på det negativa. Här är några positiva tankar om tvillingar och multiplar.

Två (eller tre eller fyra) hjärtslag

Kom ihåg när du hoppades att du fick se hjärtslag på ultraljudsskärmen? Första gången ultraljudstekniken upptäcker inte bara en men mer än ett hjärtslag, kan du vara upptagen och rädd.

Men över tiden, när du sakta kommer för att acceptera multipelgraviditeten, kommer ditt hjärta att värma mer än ett blip på skärmen.

Tidigare (och mer!) Sensioner av fostrets rörelse

Mammor av multiplar kan plocka upp fostrets rörelseveckor före mödrar av singletoner.

När de första rörelserna börjar kanske du måste vara väldigt tyst och stilla. Förnimmelserna kan vara ljusa, som fjärilar. När graviditeten fortsätter kommer rörelserna att bli mer märkbara.

Nära slutet kan människor som sitter bredvid dig kunna se stötarna och ryckarna!

Dubbla Baby Bliss

Som multipelmamma får du njuta av dubbla (eller trippel eller fyrdubbla!) Älsklingens bliss. Moms av en får älskling kunna se på sitt sovande barn och le med glädje. Men du kommer att titta på ett ansikte, och sedan ett annat bedårande ansikte, och kanske en annan!

Du kommer också att gå igenom spänningen i det första leendet, det första fnittret, det första ordet, det första steget och så vidare, mer än en gång. Du får också att namnge mer än en bebis. Du och din partner kan vart och ett välja ett namn istället för att argumentera om vem som får namnet barnet.

Glädjen är inte mindre för nästa barn. Varje stort ögonblick är dyrbart.

Fascineringen av att titta på flera barn växer tillsammans

Du kan börja känna att du bevittnar en undersökning i ditt eget hem, eftersom du ser dina barn utvecklas i olika takt och på olika sätt. Vi vet alla att varje person är en individ. Med det sagt får vi inte ofta se barn eller barn i exakt samma ålder, uppvuxna i samma miljö, växa tillsammans.

Till exempel kan dina barn inte bara börja gå på olika tider men också nå den milstolpen på olika sätt. Man kan sparka och sedan krypa och gå sedan. En annan kan krossa runt rummet och aldrig göra mycket krypning.

Om du har identiska tvillingar kanske du undrar över de saker de gör som liknar de saker de gör som är så mycket unika. Om du har en pojke och en tjej kan du tycka att det är intressant hur de spelar eller utvecklar sig på olika sätt (eller liknande!).

Automatiska Playmates

Tvillingar kan inte alltid bli det bästa av kamrater, precis som några par syskon. Men under de yngre åren kommer de att vara deras första lekparater till varandra. Idén om livet utan deras tvilling kommer inte ens att uppstå för dem.

När de blir äldre, fortsätter några tvillingar nära lekvänner. De kan ha ett särskilt nära syskonförhållande som vuxna också.

Automatisk familj

Om du har tvillingar, och de är din första, har du redan den genomsnittliga amerikanska familjen storleken på två barn.

Automatisk familj!

Få blöjorna och sömnlösa nätterna ut ur vägen

Naturligtvis, om du planerar att ha mer, kanske det inte är en ganska stor fördel. Men om du tror att dessa kommer att vara dina sista barn, kommer du att kunna gå igenom blötdagar och sömnlösa nätter på en gång, i stället för över en period av fyra till fem år.

Din blöjabyte och sömnbrist blir intensivare än de som bryr sig om en bebis. Inte alla kommer överens om att detta är den enklaste vägen.

Å andra sidan, om du kommer att fokusera på positiva, kan du också fira multipelbåtslägerna vägen-överväldigande men över snabbare!

Imponera vänner och främlingar på parterna

Om du har behandlat infertilitet ett tag har du noggrant lyssnat på din andel av föräldrarna klagar över sina barn. Du kanske har hört den irriterande kommentaren, "Tänk dig själv att du inte har barn! De tar bara över ditt liv!"

Nåväl, du kan enstaka dessa människor.

När de börjar klaga på sin en bebis eller ett ungt barn kan man säga, "jag har tvillingar." (Eller triplets eller quads, vad du än har.)

För bästa effekt, säg det nonchalantly. Med ett glas vin i handen.

De kommer sannolikt att svara, "Åh, jag kunde aldrig hantera tvillingar!"

Det är då du igen, i en helt lugn, välsignad röst, "Du har nog rätt. Personligen är jag i himlen."

Och om de förklarar dig super mamma eller pappa, acceptera den titeln med stolthet.

(Om du inte känner att du hanterar tvillingarna eller tripplarna bra, är det också helt normalt. Be om hjälp från dem som kan ge dig positivt stöd. Men på festen, fortsätt och fibrera lite om hur kompetent du är!)

Cuteness Överbelastning

Gå och bli "en av de föräldrarna" och sätt dina tvillingar i matchande kläder. Din tvillingar behöver inte vara samma kön för att matcha, förresten. Du kan helt matcha pojkvän tvillingar!

Det kommer också att bli dubbla fotomöjligheter. En bebis är söt, men två eller fler barn tillsammans är bara en bedårande överbelastning.

Du behöver bara kasta en födelsedagsfest

Nu kan vissa föräldrar kasta separata partier för sina multiplar. När de blir äldre kommer de sannolikt att ha olika vänskapskretsar, så en part får inte klippa den.

Men när de är väldigt små måste du bara kasta en födelsedagsfest. Så mycket mindre stress, men dubbla det roliga på en dag.

Fokusera på den positiva sidan av statistiken

Ja, tvilling och flera födslar kommer med risker. Men dessa risker kommer också med en positiv sida.

Till exempel, om 10 procent av tvillingmödrarna upplever graviditetsdiabetes, gör inte 90 procent av tvillingmamma.

Om en av fyra tvillingar sover inför graviditetshypertension, har tre av fyra inga problem med högt blodtryck.

Om 10 procent av identiska tvillingar som delar ett placenta upplever tvilling-tvillingtransfusionssyndrom (TTTS), gör 90 procent inte.

Sixtio procent av tvillingarna är födda för tidigt. Men 40 procent är födda i tid. Av de tvillingar som är födda efter 35 veckor, är ungefär hälften födda vaginalt.

Var försiktig så att du inte använder den positiva sidan av statistiken för att ignorera symtom eller släcka läkares order. Balansera din optimism med rimlig försiktighet, och du är mer benägna att ha en hälsosammare och lyckligare tvilling graviditet.

Ett ord från Verywell

Att få nyheterna om att du har tvillingar eller mer kan vara spännande men också oroande. Medan bra prenatalvård är ett måste, och du vill samla så mycket stöd som möjligt under de första månaderna och åren, finns det många saker att fira om att ha multiplar. Det finns stödgrupper - både online och i person - för mammor av multiplar. Tveka inte att prata med en professionell rådgivare om din ångest om tvillingar är överväldigande.

Populära Inlägg

Läs Mer