Populära To-Syllable Boy Namn

Anonim

Medan många föräldrar väljer namn på barn som är namngivna för någon de känner och älskar, är vissa föräldrar motiverade av mindre sentimentella skäl: De vill ha ett namn som passar bra med efternamnet, vare sig det är långt eller kort. De flesta namnen på två stavelser kommer att para bra med antingen långa eller korta familjenamn, och det finns ingen brist på namnen på två stavelser för pojkar på topp 100-listan.

Här är en lista över populära namn för babypojkar med två stavelser som kan ge föräldrarna några idéer.

Noah

Noahs nuvarande ledare, Noah är ett bibliskt namn med en gammal historia. Han har också blivit väldigt populär bland tusenåriga föräldrar. Han bröt sig in i 100-talet 1995 och har sedan dess varit stadigt stigande. Bäst känd för arkets berättelse i Gamla testamentet, är Noa härledd från det hebreiska namnet Noe eller Noach, vilket betyder "vila" eller "komfort".

Liam

Detta irländska smeknamn för William har tagit över sin föregångare under en kraftig ökning av popularitet under det senaste decenniet. Liam betyder "beskyddare" och har några popkultur namnsaker i skådespelare Liam Neeson och One Direction sångare Liam Payne.

Murare

Mason betyder helt enkelt "stenläggare" eller "byggare". Namnets etymologi är förankrad i det tyska ordet machen, vilket betyder "att göra". Man skulle vilja tro att hans meteoriska uppgång på popularitetsdiagrammen under det senaste decenniet berodde på något annat än en Kardashian som valde namnet på hennes bebis. Men de flesta tecken pekar i den riktningen, med Mason nu nästan lika populär ett förnamn för pojkar som det är ett efternamn.

Jacob

Den en gång och framtida kungen av popularitetsdiagrammen höjdes från topplåten av Noah 2013 men är fortfarande en mycket stark utmanare. Ett namn med rötter på hebreiska, det är passande att Jacob betyder "supplanter", eftersom han stötte på 38-årige regeringsnamnet Michael Michael. Om föräldrar letar efter ett unikt eller ovanligt namn är Jacob definitivt inte det, och det är troligt att det förblir ett vanligt använd namn bland Millennials.

William

Gammeldags och samtida samtidigt har William varit nr 2 pojkens namn i västvärlden i århundraden (John skulle vara nr 1). Detta angelsaxiska namn har en liknande betydelse för Liam: "beslutsamt skydd" och har varit namnet på presidenter, prinsar och popkulturikoner.

Ethan

Den ursprungliga hebreiska betydelsen av Ethan är "stark, säker och bestående", vilket är en bra känsla att skänka på en pojke pojke. Skådespelaren Ethan Hawke är sannolikt ansvarig för uppgången i namnet popularitet de senaste två decennierna.

Michael

Han styrde diagrammen som nr 1-pojkens namn i nästan fyra decennier innan han blev usurped av Jacob 1999. Michael är ett klassiskt, älskat pojkens namn, vilket betyder "vem är som Gud" i sin ursprungliga hebreiska form . Även om han släppt från toppunkten nyligen, är Michael fortfarande ett populärt namn på många kulturer.

Daniel

Ett gammalt testamente namn som betyder "Gud är min domare", Daniel är ännu ett klassiskt pojkens namn som har stått tidstestet. Han har varit bland de mer populära pojkarnas namn sedan 1921 och har under det senaste decenniet haft en vanlig plats i topp 10. Han har också flera söta smeknamn, däribland Danny, som kan hålla överklagande till föräldrar som inte vill ha sin bebis att ha ett formellt namn direkt.

Logan

Detta skotska platsnamn är en släkting till den amerikanska populärkartan, vilket kan bero på X-Men-filmerna, vars heroiska Wolverine heter Logan.

Aiden

Även om den nu populära versionen är annorlunda än den traditionella irländska stavningen "Aidan", har detta namn plötsligt varit populärt bland tusenåriga föräldrar. Namnet på den gamla keltiska solguden, Aiden, betyder "liten och eldig", inte en dålig beskrivning av många barnkillar.

Populära Inlägg

Läs Mer