Placental Exam efter barnets födelse

Anonim

Placentan undersöks alltid efter barnets födelse. Det här är dels att se till att hela moderkakan utvisades efter att du födde, men det kan också berätta mycket om graviditeten, inklusive saker som din hälsa och graviditetens graviditetsålder.

1

Vad är involverat i en Placental Exam?

Läkaren eller barnmorska letar efter saknade bitar, formen och konsistensen hos din placenta. De kommer att titta på hur sladden sätter in i placentan och huruvida det finns förkalkningar eller ej. Det finns också test som kan köras på moderkakan, inklusive de som letar efter sjukdomar eller infektioner. Tala med din utövare om dessa typer av frågor.

Placentan brukar vara född vaginalt inom ca 30 minuter av barnet i en vaginal födelse. Detta är känt som tredje fasen av arbetskraften. I en cesarisk födelse kommer placentan att avlägsnas av läkaren innan de börjar suture livmodern stängd.

2

Placenta Med Fostrets Sac

Detta foto är av hela placentan inklusive fostervåren. Observera att fostervåren är mestadels fortfarande intakt med undantag för hålet där barnet föddes genom. Du kan se att det inte finns mycket utrymme att få inne i fostervåren. Barnet som bodde här vägde in på 8 pund 9 ounces. Prata om ett trångt utrymme!

3

Maternal sida av placenta

Moderns sida av placentan är den sida som fäster vid livmodern. Den här sidan ser väldigt knobbigt ut och du kan se placentans humpiga lobes. Din läkare eller barnmorska kommer att undersöka denna sida av placentan för att säkerställa att placentan är klar och att inga delar av placentan lämnas inuti din livmoder. De kan också kolla på förkalkning av moderkakan, vilket är ett tecken på åldrande.

4

Babyens sida av placentan

Barnets sida av placentan är slät i jämförelse med moderns sida av placentan. Det här är också där navelsträngen är fastsatt. En av de saker som din läkare eller barnmorska letar efter är att navelsträngen är fastsatt i mitten av moderkakan och inte till ena sidan eller faktiskt i membranen.

Din utövare kommer också att titta på navelsträngen. En sak de ska leta efter är antalet fartyg som navelsträngen har i den. En navelsträng ska ha två artärer och en ven som kallas en tre kärlkabel.

Medan vissa människor aldrig har någon önskan att se placentan blir det alltmer populärt att faktiskt titta på placentan. Det är ett unikt organ, det enda engångsorganet som någonsin odlas. Placenta är ett fantastiskt organ som hjälpte dig att husa och näring din baby under graviditeten.

Populära Inlägg

Läs Mer