Personliga hygienvanor att lära ditt barn

Anonim

Att undervisa grunderna om korrekt personlig hygien är viktigt för att hålla barnen friska och rena. Det är särskilt viktigt för skolskolan att träna bra hygienvård, särskilt eftersom de spenderar så mycket av sin tid i nära kontakt med varandra i klassrummet och delar allt från skrivbord, stolar, kritor till bakterier.

När din klassskolan når tonåren kommer hormonella förändringar att leda till ökad oljeproduktion och kroppsluk. Det är då du kommer att vara glad att du inte väntade tills dess att införa goda hälso- och hygienvanor. Här är fem grundläggande personlig hygienpraxis för att lära ditt barn.

Handtvättande

Att lära ditt barn hur man tvättar sina händer är förmodligen den viktigaste hälso- och hygienvanan. Tänk på alla olika föremål och ytor du berör dagligen. Handtvätt är utan tvekan ett av de bästa sätten att förebygga sjukdomar och stoppa bakterier från att sprida sig.

Med yngre betygsskolare kan du behöva påminna dem från tid till annan för att inte stänk och dash eller köra händerna under kranen i 2 sekunder utan tvål och ringa det gjort. Se till att ditt barn använder tvål och läder i minst 15 sekunder - med kranen avstängd för att spara vatten före sköljning. En bra tumregel är att tvätta händerna så länge som det krävs för att sjunga "Grattis på födelsedagen" två gånger.

Nysning och hosta

Germs reser långt och brett. Du kanske redan är bekant med fakta att en nysa går upp till 100 miles i timmen och kan skicka 100.000 bakterier i luften. Forskning visar att nyser och hosta faktiskt kan resa upp till 200 gånger längre än vad som ursprungligen antogs. Få ditt barn till vana att täcka hans eller hennes mun och näsa med en vävnad eller i armens skur om de inte kan nå en vävnad tillräckligt snabbt.

Ögon, mun och näsa

Germs överföres lätt i kroppen genom slemhinnorna i ögonen, näsan och munnen. Påminn ditt barn om att inte röra ögonen eller välja näsan.

Tandhygien

Skolbarn har de motoriska färdigheter som krävs för att göra ett ganska bra jobb med att borsta sina tänder på egen hand, även om du fortfarande vill ta en snabb tur tills de är ungefär 6 eller 7. Få ditt barn till vana med tandtråd och borsta tungan, insidan av kinderna och munnen. Använd en rolig timer för att uppmuntra ditt barn att borsta längre, som en timglas fylld med färgad sand.

Badtid

Många föräldrar finner den kvällen bad är det bästa sättet att slappna av ett barn före sängen. Att bada på natten kan också hjälpa till att lindra morgontrittet. Vissa skolskolor föredrar duschar, vilket också kan spara mycket tid på en upptagen skol natt eller morgon. Duschar kan också spara vatten.

Många barn kan duscha på egen hand från och med åldern 6. Du kanske vill övervaka shampooing och sköljning tills han eller hon kommer hänga på det. Och var noga med att lägga ner en säker badmatta för att förhindra att det sitter på det våta golvet när de är färdiga.

Populära Inlägg

Läs Mer