Utföra en massage på en spädbarn

Anonim

Terapeutisk beröring har fördelar för människor, oavsett hur gammal de är. Som människor är vi sociala och fysiska varelser och drabbas av nackdelar när vi inte är fysiskt kopplade till andra.

För spädbarn, har dock kontakten, eller massage, också extra speciella fördelar. För tidiga barn, till exempel, dra nytta av massage. Studier har visat att för tidiga barn får mer vikt, kan reglera sina kroppstemperaturer bättre, och få bättre hälsoutfall och färre hälsokomplikationer med en regelbunden massage från en vårdgivare.

Men även om du inte har ett för tidigt barn, kan din term baby eller småbarn fortfarande dra nytta av tekniken för massage. Här är några tips som hjälper dig att lära dig hur man utför barn- eller småbarnsmassage.

fördelar

Många undersökningar har gjorts på fördelarna med massage för för tidiga spädbarn (barn födda under 37 veckor), men studier har också funnit att massage kan hjälpa spädbarn (alla födda barn 37 veckor eller senare). Till exempel har massage visats att:

 • Öka bilagan mellan en mamma och en bebis.
 • Hjälp spädbarn sova bättre.
 • Förbättra motorutveckling.
 • Förbättra digestionen.
 • Minska krånglighet.
 • Främja avkoppling.
 • Öka oxytocin, vilket kan hjälpa mjölkproduktionen hos ammande mödrar.

Hur man utför spädbarnsmassage

Många av fördelarna med spädbarnsmassage kan tas upp från att helt enkelt innehålla mer hud-till-hud beröring med din baby. Så om du känner dig överväldigad om att lägga till en mer "att göra" till din lista för att ta hand om ditt barn, oroa dig inte. Du behöver inte gå utöver att bli en certifierad massageterapeut för att träna massagebehandling med din bebis. Det viktiga är att anslutas genom beröring. Du kan utföra spädbarnsmassage på flera olika sätt, till exempel:

 • Börja med en avkopplande miljö: Du kan dämpa lamporna, lägga på något vitt ljud som en fläkt eller en ljudmaskin eller lugnande musik och städa upp rummet lite så det är ett lugnt utrymme. En expert på Stanford föreslår att du blir van vid att prata med din baby när du börjar en massagepraxis eftersom det uppmuntrar barnet att lyssna och kommunicera med dig. Det lär dig också att läsa ditt barns ledtrådar. Hon noterar att det är viktigt att be om barnets tillstånd för en massage, även i en tidig ålder. Spädbarn kan låta oss veta när de är noga, etc., så det är en bra vana att komma in i.
 • Massage din baby efter badtiden. Använd en mild baby lotion, baby olja, eller olja som druvfröolja eller kokosnötolja värmdes i din hand för att massera din baby. Börja med yttre extremiteterna, sträcka sig nedåt från toppen av armen ner och från höftens övre sida nedåt. Använd mildt tryck och du kan kneda huden eller använda ljusstrålar. Det finns inget "rätt" eller fel "sätt att utföra spädbarnsmassage, men du vill se hur din baby reagerar och byta upp dina tekniker efter behov.
 • Om din lilla har kolik kan du också använda massagetekniker för att lindra obehag från gas. Med mycket, mycket lätt beröring kan du massera ditt barns mage, starta från toppen och flytta fingrarna medurs i riktning för att hjälpa till att flytta några fångade gasbubblor genom matsmältningssystemet. Kontrollera alltid med ditt barn genom hela massagen för att vara säker på att han eller hon inte är obekväma.
 • Öva massage med matning. Om du ammar, låt din barnsjuksköterska avklädd eller i en blöja för att få mer hudkontakt med dig. Om du fyller flaskor kan du också öva hud-till-hud för att få de beröringsfria fördelarna. helt enkelt knäppa din skjorta och nestla barnet bredvid din hud som han eller hon äter. Du kan gnugga hennes armar eller axlar eller tillbaka när hon äter eller försiktigt rör vid honom när han håller honom nära. Det viktiga är beröring, var därför inte rädd att träna massage på ett sätt som känns mest naturligt för dig.

Massage som din baby växer

När din baby växer finns det ingen anledning att avbryta massageutövningen. Massage har fördelar oavsett vilken ålder ditt barn kan vara, så överväga att införliva praktiken av massage som ditt spädbarn fortsätter i toddlerhood och barndom och bortom. Tala med ditt barn när han / hon växer, se till att du låter ditt barn berätta om han / hon är bekväm med massage och framför allt fortsätt att hitta sätt att hålla sig fysiskt kopplad för att främja en livslång, bestående obligation.

Populära Inlägg

Läs Mer