Utförande Keglar Under och Efter Graviditet

Anonim

För att stärka musklerna behöver du träna dem. Detta inkluderar dina bäckens golvmuskler också.

Även om du inte har kliniskt diagnostiserad bäckengolv dysfunktion kan Kegel övningar vara till hjälp om du läcker lite urin när du nysar eller hostar, särskilt efter födseln eller under graviditeten!

Keglar är säkra att göra under graviditeten och uppmuntras ofta.

Graviditet och Pelvic Floor

Bäckenbotten är en uppsättning muskler i golvet i bäckenet som stöder organen i bäckenet som livmodern, blåsan och ändtarmen. Dessa muskler hjälper till att hålla urblåsan ur läckage.

Bland andra faktorer som trauma, upprepad belastning från förstoppning och mycket övervikt kan vaginal förlossning försvaga bekkenbottens muskler. För att stärka musklerna kan Kegel övningar föreslås.

Kegels fördelar

Symptom på ett svagt bäckenbottage överlappar några av biverkningarna av att vara gravid, men i allmänhet, när du har problem med att dra åt och slappna av i bäckensbottenmusklerna, kan det kallas bäckens golvdysfunktion eller bäckens golvsvaghet.

Förstärkning av bäckenbotten med Kegel övningar kan hjälpa symtom som:

  • Läckage av pall eller urin
  • Förstoppning eller smärta med tarmrörelser
  • Smärtsam urinering
  • Ofta behöver man urinera
  • Smärta med samlag
  • Under en tarmrörelse känner du att du inte är "klar"
  • Sår i ryggen

Din läkare kommer att behöva göra en undersökning av ditt bäckenbottna och de omgivande musklerna för att upprätta en klinisk diagnos.

Han eller hon kanske vill vänta tills du har återhämtat sig från födseln för att se om någon av symtomen har förändrats. Men dessa symptom kan också vara tecken på andra sjukdomar, så var noga med att ta upp dem vid ditt möte. Din läkare kommer att ha ett holistiskt utseende och, om det behövs, beställa efterföljande test för att definitivt ta reda på orsaken till symtomen.

Utförande Keglar

Keglar är enkla, repetitiva klämmer eller skärpning av musklerna. Du behöver inte någon speciell utrustning för att utföra dessa övningar, bara en förståelse av vilka muskler att fokusera på och hur man utför övningarna.

Identifiera musklerna

För att hitta rätt muskler finns det några saker du kan försöka.

  • Nästa gång du urinerar, stoppa urinmassan med dina muskler; Det här är de muskler du ska använda under Kegels. Faktum är att det är den exakta muskelklemmen du gör under kegelövningar - men gör inte dina Keglar medan du urinerar (det ökar risken för UTI).
  • Ligga ner och sätt in ett rent finger i din vagina. Krama dina muskler som om du höll i urinen. Om du känner åtdragningen runt fingret har du rätt muskler.

Om du verkligen har svårt att isolera musklerna, fråga din läkare eller gynekolog för att hjälpa dig, speciellt om du tror att du kan göra övningarna felaktigt.

Ibland kan viktiga vaginalkonor som du sätter in och klämmer vara till hjälp när du visar vilka muskler du ska använda. vissa läkare använder också biofeedback med Kegel övningar för att övervaka bäcken golv aktivitet.

Vad är biofeedback och hur fungerar det?

Utföra övningen

Du kan göra övningarna liggande, sittande eller stående. Helst bör du göra alla tre positionerna varje dag för maximal styrka.

För att utföra träningen, dra upp bäckensmusklerna och kläm ihop för ett tal på tre och slappna av för ett antal tre. Du vill till sist kunna arbeta upp till 10 till 15 repetitioner varje gång du gör Kegels. Syfte att göra övningarna minst 3 gånger om dagen.

Vanliga misstag

När du gör dina Keglar, försök inte att pressa eller dra åt andra muskler som din mage eller ben. Detta kan störa bäckensmusklerna och sätta press på blåsan om du strammer musklerna runt bäckenet i stället för de faktiska bäckensbottenmusklerna.

Gör inte dina Keglar medan du urinerar. Detta kan leda till att du inte tömmer din blås fullständigt, vilket ökar risken för urinvägsinfektioner.

Spårningsförbättring

Liksom varje träningspass, tar det lite tid att se någon förbättring av muskelstyrkan när man gör Kegels. Många börjar börja märka en förändring i blåsstyrkan inom tre till sex veckor av att regelbundet göra sina kegelövningar.

Ett ord från Verywell

Keglar är enkla övningar som kan göra stor skillnad, och när du får hänga på dem, är de lätta att passa in i ditt vardag. Om du upplever urin eller avföring från läckage, särskilt under graviditeten eller efter att du har fött barn, prata med din obstetrikare om kegelövningar och hur de kan vara till hjälp för dig.

En guide till din efter graviditet

Populära Inlägg

Läs Mer