Prestationsangst i barns sport

Anonim

Ja: Prestationsangst hos barn är väldigt verkligt. Barn börjar ofta känna förtryckstryck eftersom de flyttar till mer konkurrenskraftiga ungdomsportsportar, eller börjar konkurrera med solo. (De kan också känna sig oroliga över andra saker, som att tala framför en grupp.)

Ditt barn kanske kan uttrycka sin rädsla och säga att han är orolig för ett kommande spel eller tävling. Eller han kan ha problem med att koppla sina ängsliga känslor till hans sportprestanda. Hur som helst kan föräldrarna gå in för att erbjuda trygghet och hjälp.

Identifiera prestationsangst hos barn

Många barn kommer inte ut och säger vad de är nervösa för. De kanske inte ens inser att de är oroliga. I stället kan de vara irriterande eller ha svårt att sova. De kan prata om att vilja sluta en tidigare älskad sport eller aktivitet. De kan låtsas vara sjuka eller skadade för att undvika att delta, eller till och med utveckla vissa fysiska symtom (t ex magont) som faktiskt härrör från ångest.

Så hur kan föräldrar räkna ut vad som händer? Ibland hjälper det att närma sig ämnet snett. Du kan berätta för ditt barn om din egen upplevelse, känner dig nervös inför ett spel eller en händelse - antingen nyligen, säg om du körde en tävling eller spelat ett softballspel, eller när du var i samma ålder är ditt barn nu. Eller åberopa exemplet på en atletisk hjälte: "Tror du att Steph Curry någonsin blir rädd för ett stort spel?" Prompter som dessa kan hjälpa barnen att förstå och namnge sina känslor.

Försök att hjälpa ditt barns namn specifika för sina bekymmer. Är hon orolig för att glömma vad man ska göra? Släpper ner sitt lag? Gör ett misstag Skada? När du väl vet kan du hjälpa till att lugna ditt barn och / eller be henne tränare att göra detsamma. Du kan också lösa problemet med henne, vilket föreslår några av teknikerna nedan.

Hur barn och tonåringar kan klara av prestationsangst

Varje barn kommer att reagera annorlunda, men dessa strategier för hantering av ångest kan vara till hjälp. Prata genom dem tillsammans, uppmuntra ditt barn att försöka få se vad som är bäst för honom.

Minns en mantra. Ibland härrör ångest från negativ självtalande: "Jag kan inte göra det här", "Jag kommer aldrig minnas min rutin", "alla kommer hata mig om jag förstör mig." En mantra är en positiv fras som en idrottare kan använda för att ersätta de negativa. Hjälp ditt barn att komma med en fras som betyder något för honom, som "Jag är stark" eller "Jag har det här." Då kan han ofta upprepa det själv: i praktiken, i spel eller när som helst hör han den "kan't-göra" röst i huvudet.

Visualisera. Detta kan vara en förlängning av mantra tekniken. Medan du upprepar mantraet kan ditt barn också visualisera sig själv och fungera bra.

Öva, med och utan att flytta. Medan man övar färdigheter är det viktigt att lyckas, ibland kan mental repetition också göra stor skillnad. Träna ditt barn för att gå igenom hans prestanda, föreställa varje steg i ordning. Han kanske vill skriva ner allt och granska det. Denna teknik gör att ditt barn kan träna i avsaknad av spelliknande förhållanden. Till exempel kan en gymnast förutse varje steg i en golvrutin även när hon är borta från gymmet.

Sätt ett mål. Prata med ditt barn om vad han hoppas uppnå vid sin nästa prestation eller match. Hjälp honom att komma fram till ett mål som är en sträcka, men inte oåtkomlig. Istället för att ta första plats kanske han vill slå en viss tid eller spika en viss färdighet. Fokusera på det kan ta lite av trycket från den övergripande händelsen.

Andas djupt. Djup eller diafragmatisk andning kan minska ångest och hjälpa barnen att känna sig mer avslappnad. De kan träna hemma, på väg till spel eller möter, i omklädningsrummet eller på sidled.

Fake it 'tills du gör det. Leende hjälper verkligen, så säg din idrottare att gifta sig en om, även om han inte känner för det!

Vad föräldrar kan göra när barn känner sig oroliga

Bortsett från att du coachar ditt barn genom teknikerna ovan kan du också hjälpa till genom att ställa scenen för en lägre stressupplevelse.

Erbjuda trygghet och ovillkorlig kärlek. Inte alla barn kommer att tro eller acceptera dina försäkringsord, men vissa kommer. Du kan påminna ditt barn om hur bra hon har gjort vid tidigare evenemang, hur mycket träningstid hon lägger in, hur mycket tro du och hennes tränare har i henne, och viktigast av allt, att du älskar henne väldigt mycket, oavsett vad som händer. Du kan också påminna henne om att vissa saker bara är av allas kontroll: vädret, till exempel, eller en domarens lustar. Men aldrig rabatt eller borsta bort ditt barns oro.

Gör din del. Lugna bekymmer genom att se till att ditt barn får tillräckligt med sömn och äter hälsosam mat. De flesta barn ska vara ansvariga för sin egen sportutrustning, uniformer, vattenflaskor och så vidare. Men du kan se till att allt är packat tidigt och låta tillräckligt med restid för att komma till evenemang. Rusa till ett spel eller en turnering i panik är ett grovt sätt att börja.

Populära Inlägg

Läs Mer