För föräldrar som är utsatta för vuxna barn

Anonim

Hård statistik är svår att komma med, men många av de som arbetar med familjer säger att de har sett en uptick: Fler unga vuxna än någonsin knyter band med sina föräldrar. För morföräldrar betyder det ofta också en förlust av kontakt med sina barnbarn.

Den goda nyheten är att många vuxna barn säger att de skulle vilja få sina föräldrar tillbaka i sina liv. Cirka 60% av dem som fyllde i en undersökning på webbplatsen Estranged Stories sa att de skulle vilja ha ett förhållande till den person från vilken de utestängdes "nu eller någon gång i framtiden".

Effektiv avstämning

När du frågade vad det skulle ta för att få en försoning, var det mest populära svaret att föräldrarna måste ta ansvar. Förmodligen betyder detta ansvar för vad föräldrarna gjorde som ledde till förlossningen. Problemet är att många föräldrar säger att de är i mörkret om vad som gick fel. Bland föräldrarna som deltog i en undersökning av Estranged Stories uppgav 60% att deras barn aldrig någonsin "konkret delade" sina skäl att avbryta kontakten.

Generationsskillnader

Orsakerna till konflikter med vuxna barn kan variera mycket. Ibland upplever vuxna barn fel på sättet de uppföddes. De kanske inte inser att de antagligen växte upp när auktoritär föräldraskap fortfarande var ett acceptabelt tillvägagångssätt för barnuppfödning. Även om föräldraskap började bli mer tillåtet efter andra världskriget tog det många år för denna förändring skulle inträffa, särskilt i Amerikas hjärtland. Under nästan hela 1900-talet använde goda föräldrar kroppsstraff. Faktum är att de fick veta att om de inte använde kroppsstraff var de dåliga föräldrar. Även religiösa ledare uppmuntrade fysisk bestraffning. Vad vissa människor skulle överväga missbrukade idag passerade för bra gammaldags föräldraskap inte så länge sedan.

På samma sätt känner vuxna barn ibland att de inte var näring som de borde ha varit. I många familjer från det förflutna blev dock kärleken sällan uttryckt muntligt eller fysiskt. Det underliggande antagandet var att föräldrar visade sin kärlek till sina barn genom att ta hand om dem. Ingen bekymrade mycket om ett barns psyke eller självkänsla.

Andra problem

Vuxna barn håller sig ibland i ånger över sina föräldrars brutna äktenskap, ofta skyller en partner eller en annan. Ett annat vanligt problem är att vuxna barn känner att deras föräldrar inte känner igen dem som vuxna med förmågan att fatta sina egna beslut. I andra fall är ett barns partner den splittrande faktorn. Föräldrarna kanske inte gillar eller godkänner partnern. Deras misslyckande tvingar barnet att välja mellan föräldrar och partner.

Var inte defensiv

Det kan vara möjligt för föräldrarna att rättfärdiga några av sina tidigare handlingar. Men att bli defensiv är kontraproduktiv. Om föräldrar bevisar att vad de gjorde var rätt eller acceptabelt, följer det att de andra parterna hade fel i sina reaktioner, och att det visar sig att någon som är fel kan inte göra några staket.

Vilka vuxna barn säger att de längtar efter är att deras föräldrar tar ansvar och, i vissa fall, ber om ursäkt. Här är några fraser som ska fungera:

  • Jag är ledsen.
  • Jag förstår dina känslor.
  • Jag vet att jag gjorde misstag.
  • Jag kunde ha varit mer stödjande (hjälpsam, förståelse, kärlek, etc.).

Gör inte en emotionell överklagande

Föräldrar vill ofta prata om hur mycket smärta förödelsen har orsakat dem. Vuxna barn som har tagit det ytterst måttet att avbryta kontakten kommer inte att bli rörda av sina föräldrars smärta. De kommer sannolikt att vara särskilt oroade av farföräldrarnas sorg över att inte se barnbarn.

Fortsätt samtalet

Det kan ta mer än en övertagning från en förälder innan ett barn samtycker till att arbeta mot en försoning, men övergångarna borde inte känna som trakasserier. Allt som krävs är ett enkelt förslag att komma ihop för ett lågt tillfälle, till exempel en middag ute eller en utflykt. Om överklockan avvisas ska föräldrarna vänta ett tag och försök igen.

Om Avstämning misslyckas

Om försök att återställa förhållandet misslyckas är morföräldrar i en riktig bindning. Ger de upp något hopp om att se sina barnbarn?

Ibland är medling ett effektivt nästa steg. Om medling misslyckas, eller om de andra parterna inte är villiga, kommer vissa mor-och farföräldrar att överväga rättsliga åtgärder, men det finns mycket som morföräldrar borde veta innan de stämmer överens för besöksrättigheter. Dessutom, om barnbarnen bor i en intakt familj, är det inte troligt att farföräldrar vinner besök i domstol.

Populära Inlägg

Läs Mer