Föräldrar ska informeras om vaccindebatten

Anonim

"Vaccin debatten" om vacciner är säkra eller kan orsaka autism har varit i nyheterna mycket de senaste åren.

Det finns dock ingen riktig debatt om vacciner från båda sidor av frågan.

Människor som är emot vacciner, inklusive föräldrar som tror att vacciner har skadat sina barn, kommer inte troligen att lyssna på hälsoexperter som pratar om hur viktiga vacciner är, hur många liv de har sparat och hur fördelarna med vacciner är långt över möjliga risker med vacciner, särskilt de som inte är bevisade.

På den andra extremen av debatten är hälso- och sjukvårdspersonal som är lika osannolikt att de flyttas av forskning och rapporter som de tycker är dåligt gjorda, pratar om konspirationsteorier, att alltför många vacciner överväger ett barns immunförsvar eller att vi inte gör det behöver några vacciner.

För de flesta barnläkare kretsar inte vaccin debatten kring att försöka förändra tankarna mot anti-vaccin. Istället arbetar de för att hjälpa föräldrarna att fatta ett välgrundat beslut om att vaccinera sina barn.

Vaccin debatten

Tyvärr förblir vissa föräldrar fångade i mitten, eftersom de undrar om vacciner är säkra för sina barn eller inte. Även om de flesta föräldrar vaccinerar sina barn i USA och konsensussynen för hälso- och sjukvårdspersonal är att vacciner är säkra, så kan föräldrar ofta se nyhetsrapporter som starkt ifrågasätter vaccinsäkerhet.

Ett vanligt problem för föräldrar som inte är säkra på att vaccinera sina barn är att de helt enkelt inte vill göra fel. De kan ha hört talas om de möjliga kopplingarna mellan vacciner och autism, eller är fortfarande oroliga för timerosal eller har andra säkerhetsproblem och vill inte ge sina barn något som kanske inte är säkert.

Det är inte så enkelt, men eftersom det inte vaccineras kan ett barn få sina egna konsekvenser. Vid vägran eller avstängning vaccinera sitt barn kan en förälder göra fel om barnet blir sjuk med en vaccinförhindrad sjukdom och / eller skickar den sjukdomen vidare till någon annan.

Lyckligtvis händer det inte för ofta just nu, men det är bara på grund av begreppet besättning immunitet, där om de flesta människor omkring dig är immun mot en infektion och inte kan bli sjuk, så finns det ingen att infektera ditt barn, även om de inte har vaccinerats. Så dessa föräldrar baserar sig i grunden på föräldrarna kring dem som vaccinerar sina barn för att skydda sina egna barn.

Vaccinhastigheterna måste dock vara höga för besättningens immunitet mot arbete, och om flera föräldrar vägrar eller släcker vacciner, har ett ovaccinerat barn större risk att få en vaccin-förebyggbar sjukdom, såsom mässling, kikhosta eller dammar.

Tveka inte - Vaccinera

Det är bra att ta tid att fatta ett bra beslut om att vaccinera sitt barn, men föräldrarna bör inte tveka för länge. Istället letar du efter information om vacciner för att hjälpa dem att göra ett utbildat och informerat beslut som inte påverkas av rädsla eller propaganda.

Och deras slutliga beslut borde komma ihåg kommentarer från Renée R. Jenkins, MD, VD för American Academy of Pediatrics - "det faktum att vi inte ser vissa sjukdomar längre betyder inte att de inte längre finns ... det helt enkelt betyder att vaccinerna fungerar. De kommer dock fortsätta att fungera bara så länge vi fortsätter att immunisera våra barn. "

Förutom att prata med din barnläkare, bör dessa resurser hjälpa dig att fatta ett välgrundat beslut:

  • Nationellt nätverk för immuniseringsinformation - Immuniseringsproblem
  • American Academy of Pediatrics - Childhood Immunization Support Program
  • Centers for Disease Control and Prevention - För Föräldrar: Varför immunisera?
  • Immunization Action Coalition - Att reagera på oro över vacciner
  • QuackWatch - missuppfattningar om immunisering

Populära Inlägg

Läs Mer