Föräldraskapstips från 10 föräldraexperter

Anonim

Det finns så många webbplatser, böcker och produkter som erbjuder olika idéer om disciplin som det kan känna sig överväldigande. När du försöker ta itu med ditt barns beteendeproblem är det viktigt att söka trovärdig information som bygger på de bästa föräldrastrategierna.

För att hjälpa dig att få svar på vilka disciplinstrategier som fungerar bäst, erbjöd 10 föräldraexperter sina viktigaste föräldra tips. Här är vad de hade att säga:

1. Det är OK för ditt barn att vara arg på dig

"Var en förälder, inte en vän. Det betyder att du inte kan vara rädd för att vara den dåliga killen. Ditt barn kan vara arg på dig ibland. Hantera det. Alternativet har ett obnoxious barn. Låt honom misslyckas ibland. Om du inte gör det, hur förväntar du dig att han någonsin lär dig att hantera livets upp och ner? Ingen lyckas med allting. Ibland måste du misslyckas för att lyckas. "

-Lori Freson, licensierad äktenskaps- och familjeterapeut

2. Behandla ditt barn med respekt

"Namngiv inte samtal eller träff: Barn lär dig av dig, att vara missbrukande eller slår bara lär dem att hantera konflikter med aggression och meanness. Om du känner dig super arg i ögonblicket, ta en tid och gå, kom tillbaka senare och ha en plan för disciplin. Om du förlorar din svala, förklara att du gjorde och klargöra att du önskar att du inte hade det. En fast och jämn arg men uppmätt ton är mycket effektivare än att låta vara utom kontroll och vindictive. "

-Dr. Gail Saltz, psykiater, psykoanalytiker, bästsäljande författare och tv-kommentator

3. Titta på den stora bilden

"När ditt barn träffar tonåren, gå inte vilse i detaljerna genom att fokusera för mycket på det dagliga beteendet och ditt humörs stämningar. På den här tiden påminner dig ofta om att din tonåring snart kommer att kunna lämna huset och få befogenhet att bestämma hur känslomässigt kopplat han eller hon vill förbli med dig under resten av livet. Ju mer du fokuserar på att bygga ett demokratiskt förhållande under tonåren, desto mer kommer ditt snart vuxna barn att tycka om och uppskatta dig under de kommande åren. "

-Seth Meyers, psykolog

4. Ge effektiva instruktioner

"Om du måste berätta för ditt barn samma sak upprepade gånger innan de svarar, så tränar du dem för att ignorera dig."

-David Johnson, licensierad äktenskaps- och familjeterapeut

5. Använd naturliga konsekvenser

Föräldrar kan känna att de måste straffa barn för misstag eller missförhållanden i stället för att låta det verkliga livet ta sitt lopp. Om ditt barn vägrar att lägga på sin kappa, låt han bli kall. Om han inte rensar sitt rum, låt hans leksaker gå vilse. Det är frestande att manipulera andra konsekvenser, som att ta bort videospel eller TV-tid eftersom vi inte alltid litar på att naturliga konsekvenser kommer att fungera. Men med tiden har de ett sätt att forma beteende. "

-Heidi Smith Luedtke, personlighetspsykolog och författare av "Detachment Parenting: 33 sätt att hålla dig lugn när barn smälte ner"

6. Problemlösning tillsammans

"Problemlösning är vad som måste ersätta straff för att utveckla ett ansvarsfullt och respektfullt beteende hos barn och vuxna. Straff är en tvångsmekanisk taktik som används för att få barn att göra vad vi vill. Det gör inget för att utveckla karaktär och empati. Vad är en del av att skapa mobbningar. Barn lär inte sig genom rädsla och tvinga. Det är deras oacceptabla beteende som ska berätta för oss att de har ett problem, inte ett problem.

-Bonnie Harris, föräldrarspektiv och chef för Connective Parenting

7. Använd disciplin att lära, inte straffa

"Förstå meningen med ordet disciplin. Det handlar om undervisning och utbildning, inte straff, hot och träning. Tänk på dig själv som lärare och visa ditt barn du respekterar dem genom att förklara varför gränsen behöver ställas in. Hjälp dem att förstå Det är för deras eget bästa och fördelarna med dem. Respekt är en port till ditt barns samarbete! "

-Tom Limbert, föräldrars coach och författare till "pappas leksbok: Visdom för fäder från de allra bästa tränarna"

8. Ge lov för gott beteende

"Det kan tyckas svårt att tro när du kämpar med dina barn, men barnen vill verkligen välkomna sina föräldrar. Inget gör ett barn lyckligare än den stolthet de känner när de får beröm från sin mamma eller pappa. Denna önskan att behaga vår Föräldrarna är så starka att det håller rätt in i vuxenlivet. "

-Dana Obleman, Författare till "Kids: the Manual"

9. Var överens med disciplin

"Konsekvent. Inkonsekvent disciplin kan faktiskt förstärka negativa beteenden eftersom ditt barn kommer att fortsätta försöka i hopp om att den här gången han inte kommer i trubbel."

-Susan Bartell, psykolog och författare av "Top 50 Questions Kids Ask"

10. Visa misshandel som ett tecken på ditt barn har ett problem

"Barnets problem är att det finns något som han behöver och vill och vet inte hur annat ska bli annat än att misshandla. En förälder har ofta ett problem med barnets beteende. Tyvärr börjar föräldern vanligtvis att försöka lösa hennes problem och aldrig kommer runt för att lösa barnets problem. "

-Nancy Buck, utvecklingspsykolog och skapare av Peaceful Parenting Inc.

Populära Inlägg

Läs Mer