Föräldrakontroll på ditt barns IEP-formulär

Anonim

Bland alla detaljer om ditt barns Individualized Education Program (IEP) finns ett utrymme för din inmatning som förälder. Du kan ha missat det där, tillsammans med utrymmen för inmatning av läraren, socialarbetaren, psykologen, talsprogologen, fysioterapeuten och arbetsterapeuten. Som förälder är du en kritisk del av ditt barns IEP. Detta är din möjlighet att få din röst dokumenterad.

Att ge föräldrakontroll på IEP

Inmatningsutrymmet för föräldrar kanske inte är tomt. Det kan ha fyllts i av din fallhanterare baserat på uttalanden du gjorde vid IEP-mötet. Kontrollera det noggrant för att se om det speglar dina åsikter och inmatningar. Men om du ser att det har funnits missuppfattningar eller om du inte håller med vad som skrivs kan du förtydliga vad du menade. Du kan också ha specifika förslag eller vill dokumentera.

Skriv in din inmatning och be om att den ska skrivas in i föräldrars inmatningsutrymme på IEP. Du vill göra språket artig och professionell, i enlighet med ett juridiskt dokument. Tänk noggrant vad du vill ha de som utför denna plan att veta, och hur du vill att de ska tänka på dig och din familj.

Du kan använda inmatningsutrymmet för föräldrar för att ge officiellt erkännande av informella avtal som du har gjort med lärare och administratörer. Ett exempel skulle vara om en pojke fortsatte att komma i konflikt i skolan badrummet vid lunchtid när det var trångt. Skolens sjuksköterska föreslog att han använde sitt badrum vid dessa tillfällen och den här planen fungerade bra. Dokumentera detta förslag i föräldrarnas inmatningsutrymme vid nästa IEP så det kommer att ses av hans lag, särskilt om han byter skolor.

Du kan också använda inmatningsutrymmet för föräldrarna för att föreslå akademisk eller beteendemässig taktik som kan användas av lärarens eget gottfinnande. Eftersom ditt barn ändrar nivåer, som till gymnasiet, kanske du vill inkludera mål som du vill kommunicera med till en ny uppsättning lärare. Till exempel, om din son går in i gymnasiet och du vill ha ökad tonvikt på självständighet, kan du skriva in ett uttalande som det här:

A. är en mycket vänlig och verbal tonåring, och kan tyckas vara mer mogen och skicklig än han är. På grund av sin Fetal Alcohol Spectrum Disorder kommer han ibland inte att kunna fatta bra beslut eller visa självkontroll, särskilt under stress. På grund av detta rekommenderas att personer med FASD ska ha konstant tillsyn genom tonåren och bortom. Jag tror att det finns sätt att ge A. känslan av självständighet samtidigt som man behåller en lämplig grad av vaksamhet och jag hoppas att hans lärare och jag kan arbeta tillsammans så att A. kan fortsätta att ha en lycklig och säker skolupplevelse.

Säkert att säga

Om du har en särskild oro, rekommendation eller invändning använder du föräldrars inmatningsutrymme på IEP så att det kommer att dokumenteras. Du har en unik syn på ditt barn, och utan det blir den övergripande bilden aldrig komplett.

Populära Inlägg

Läs Mer