Översikt över amning och foremilk

Anonim

Foremilk är bröstmjölk som din baby får i början av varje matning när dina bröst är fulla. Foremilk är hög i laktos (mjölksocker) och lågt i fett och kalorier. Den är tunn, vattnig och den ser vit eller blåaktig ut.

Foremilk, Hindmilk och Alternerande Bröst

När du lägger din bebis på ditt bröst för att börja amma, börjar hon dricka foremilk. Som din baby sjuksköterskor, övergår den lågmjölkiga mjölken långsamt till högmjölk, högkaloritmjölk som kallas baksmjölk. Då, när din baby slutar amma på första sidan och du byter till det andra bröstet, börjar ditt barn återigen dricka foremilk. Mängden bakmjölk som din baby får på andra sidan beror på hur länge din baby sjuksköterskor på den sidan. Om ditt barn dränerar båda brösten varje gång hon ammar kommer hon att få både foremilk och bakmjölk från båda brösten.

Överflödig mjölkförsörjning och för mycket mjölk

Om du har överdriven tillgång på bröstmjölk kan du få en för stor mängd mjölk. Detta är speciellt sant om du erbjuder båda brösten varje gång du ammar, eftersom ditt barn kommer att få mestadelsmjölk på första sidan, byt sedan över till andra sidan och få ännu mer mjölk. Eftersom din bröstmjölk inte ändras till bakmjölk för några minuter i matningen, om du har överutbud av bröstmjölk är det bättre att låta din bebis helt dränera ett bröst för att få lite av bakmjölken innan du växlar över till det andra bröstet.

Vad är det dåligt om att bli för mycket mjölk?

Foremilk är tunnare och kan fylla din baby upp men inte tillfredsställa honom för mycket länge. Spädbarn som bara dricker foremilk tenderar att sjuksköterska oftare, och de kan sluta att äta.

För mycket foremilk tros också att orsaka mag- och gastrointestinala (GI) problem hos spädbarn. Det extra sockret från allt som mjölken kan orsaka symtom som gas, buksmärta, irritabilitet, gråt och löst, gröna tarmrörelser. Du kanske ens tror att ditt barn har kolik.

Vad kan du göra om din baby blir för mycket mjölk?

Om du har en överflödig mjölkförsörjning och ditt barn visar tecken på för mycket mjölk, vill du försöka få din baby att ta mer bakmjölk vid varje utfodring. Tillsammans med att tala med din bebis doktor, så kan du försöka rätta till den här situationen:

  1. Pumpa eller uttryck några foremilk ut ur dina bröst i en minut eller två innan du börjar amma. Genom att avlägsna några av föremilken i förväg kan du hjälpa din baby att komma till din bakmjölk under utfodringen. Pumpning före amning hjälper också till att mjukna brösten och sakta ner ett snabbt flöde av bröstmjölk. Hårda bröst och snabbt flöde är andra vanliga problem som uppstår med överflödig mjölkförsörjning.
  2. Amning från endast en sida under varje matning. När du är sjuksköterska från bara en sida, kommer ditt barn att få foremilk i början av utfodringen och fortsätt på samma sida för att få högkalori, fyllningsmjölk i slutet av matningen.
  3. Låt din baby stanna på första sidan så länge hon vill. Ställ inte in en tidsgräns för ditt barn att amma. Låt ditt barn stanna kvar i bröstet så länge det tar för henne att känna sig full och nöjd.
  4. Om, efter en utfodring, börjar ditt barn gråta eller visa tecken på hunger på kort tid, placera ditt barn tillbaka på samma bröst som du bara har bröstat på. Din bebis kommer att få mer bakmjölk om du lägger din bebis på bröstet som hon bara bröstat på. Om du byter till det andra bröstet får din bebis återigen fåmjölk.

Så här hittar du mer om Foremilk

Om du har några frågor eller bekymmer om foremilk, tala med din läkare, din barns läkare, en amningskonsult eller en lokal amninggrupp för mer information och hjälp.

Populära Inlägg

Läs Mer