Alternativ för låg eller ingen kostnad prenatal vård

Anonim

Ibland sker graviditet och du är inte redo. Detta kan ofta innebära brist på kvalitet i prenatal vård. Denna brist på prenatal vård kan vara farlig eftersom du inte har någon som hjälper dig att räkna ut graviditetens ins och outs eller för att hämta den sällsynta allvarliga komplikationen. I huvudsak utan prenatalvård har du ingen livräddare.

Här är några platser du kan leta efter lokalt för att hjälpa dig att få prenatal vård.

Prisvärd Care Act (ACA)

Också känd som Obamacare, den här lagen som antogs år 2010, omfattar prenatal vård som en täckt förmån för de allra flesta hälsoförsäkringar. Detta säger att kvinnor som har sjukförsäkring kommer att ha fri täckning för sin födelse och prenatal vård. Om du inte har försäkring kan du kvalificera dig för din statsversion av Medicaid (se nedan). Anledningen till att det här är nu täckt är att det faller under en täckning av förebyggande vård. Medan den genomsnittliga kostnaden för en okomplicerad födelse kan vara över 20 000 dollar i vissa fall är det fortfarande billigare att tillhandahålla bra prenatalvård, vilket kommer att bidra till att minska riskerna för moderen, graviditeten och barnet under graviditeten, men sträcker sig också hela livet. Detta gör prenatal vård till en väldigt smart investering.

Lokala hälsoavdelningen

Din lokala hälsoavdelning kommer att kunna berätta för var en klinik för prenatalvård körs. De kan ha en som de kör eller kan hjälpa dig att hitta gratis eller reducerade priser på prenatal vård beroende på din inkomstnivå. Du kan ringa 1-800-311-BABY (1-800-311-2229) för att ansluta dig till din lokala vårdavdelning. Denna information finns även på spanska genom att ringa 1-800-504-7081.

Lokala medicinska skolan

Om du bor i ett område med en läkarskola eller till och med har en större läkarskola i ditt tillstånd, även om det inte finns i din stad, ring deras kliniker. De kör ofta kliniker för prenatal vård både på läkarskolan och i lokala städer inom ett visst avstånd. Dessa är bemannade av utbildade och kvalificerade läkare och barnmorskor som tränar invånare (läkare som har examen från läkarskolan men lär sig specialläkemedel för obstetrik), barnmorskor och ibland elevläkare och sjuksköterskor. Kostnaderna varierar beroende på inkomst.

Planerat föräldraskap

Det finns många städer som servas av planerat föräldraskap. De tillhandahåller glidande skala prenatal vård. Det betyder att det kommer att baseras på din betalningsförmåga.

Medicaid

Detta är ett sponsrat program för kvinnor som inte har pengar att betala för prenatal vård. Efter ansökan kommer du att få en lista över vårdgivare. Detta bör inkludera läkare och barnmorskor i ditt område som redan har gått med på att ta Medicaid. De kommer att ge dig exakt samma vård som privata löner eller försäkringsbaserade patienter. Kontrollera de blå sidorna i din telefonbok. ACA utvidgade Medicaid för att öka antalet täckta kvinnor. Det är viktigt att notera att inte alla stater valde denna expansion.

Andra resurser

Du kan ha lokala resurser som är till hjälp för att hitta prenatal vård. Det kan vara att din religiösa familj har en prenatal vårdgivare som kommer att arbeta med dig. Eller kanske du kan göra betalningsarrangemang med en lokal barnmorska eller läkare. Var uppriktig om din situation. Var sanningsenlig om vad du kan och inte har råd med.

Prenatal vård är ett omfattande paket av tjänster. Det innehåller en mängd olika prenatal screenings, testning och övervakning. Detta är det säkraste sättet för dig och din bebis att vara säker. Du kan få ut det mesta av din prenatal vård genom att vara förberedd för dina möten.

Populära Inlägg

Läs Mer