Online födelseklasser Fördelar och nackdelar

Anonim

Att ta en födelseklass kan vara en väldigt viktig del av din graviditetsutbildning. Du kanske eller inte har en riktigt bra uppfattning om vad du lär dig i en födelseklass, men de kommer att täcka många områden, inklusive hur man har en hälsosam graviditet, när man ska gå till sjukhuset eller födelsecentret och till och med grunderna av barnomsorg och amning.

En födelseklass kan också vara ett bra sätt att starta en konversation mellan dig och din läkare eller barnmorska om de preferenser du har för barnets födelse. Här är vad som vanligtvis omfattas av en födelseklass:

 • Grunderna för graviditet, graviditetsjustering, näring och motion.
 • En titt på smärta i graviditet, arbete och födsel och början av att klara av smärta.
 • Komfortåtgärder under graviditet och arbetskraft / födelse, förarbete, tidskontraktioner, avkoppling.
 • Första etappen: från början till slut.
 • Vad kan man förvänta sig, hur man hanterar och svarar på frågor som "När ska jag gå till sjukhuset?" och "Är det här den riktiga grejen?"
 • Hur man är en stor arbetskraftstödperson.
 • Andra och tredje steget arbete (pushing och placentas), födelseplaner, doulas och massor av snygga tips.
 • Arbetsplatser och metoder för att trycka.
 • Medicin, vanliga procedurer och komplikationer.
 • Kejsarsnitt, fosterövervakning, episiotomi och mer.
 • Hur man fattar de bästa besluten för din födelse.
 • Postpartumjustering, nyfödd vård (diapering, badning, sladdvård), sex efter bebis, din sexveckors postpartum checkup, blödning och postpartum depression.

Hur onlineklasser skiljer sig från personklasser

En online födelseklass är en bra idé av ett par skäl. Detta inkluderar:

 • Schema flexibilitet
 • Att kunna gå djupgående till ett specifikt ämne du behöver (t ex amma och återvända till jobbet eller vaginalfödsel efter kejsarsnittet [VBAC])
 • Du har ingen födelsekurser runt dig
 • Du kan inte komma till klassen eftersom du är på sängbädden

Klasserna som hålls online kan eller kanske inte erbjuda ett samhälle att prata med andra människor som väntar på ungefär samma tid som du är. Många som tar förlossningsklass tycker verkligen om och lär sig mycket av andra klassdeltagare. Detta är en av de största skillnaderna. Den andra är längden på kursen.

Online-klasser, medan de kan omfatta liknande ämnen, kan utformas för att gå väldigt snabbt. Medan du har kontroll över hur snabbt du tar kursen, och en online kurs kan behöva bygga in några raster för att du ska kunna bearbeta och agera på den information du har lärt dig.

Hur de arbetar

Onlinefödselklasserna kan fungera på olika sätt. Vissa kan vara textbaserade, medan andra kan vara helt videobaserade, och vissa kommer att ha en blandning av text och video. Inom begreppet en textbaserad klass kan du ha interaktiva delar också. Det kan vara mycket svårt att förstå några av delarna av anatomi och födelseprocessen med endast textbaserade klasser. Om du väljer en onlinefödselklass, kommer du att sakna några av de praktiska aktiviteterna, videon kan åtminstone lindra lite av det här för dig.

instruktörer

Online födselklasser är vanligtvis utformade av födelsemeddelare. Det finns en mängd certifieringar tillgängliga för dem som vill vara födelsemedlemmar, och de varierar starkt både när det gäller vilken kunskap man måste ha för att vara en pedagog och hur stränga riktlinjerna är för undervisning. Ibland kan det vara svårt att berätta för vem som författat klassinnehållet, men det sponsras av en medicinsk enhet som ett sjukhus. Om du är osäker bör du kontakta klassens sponsorer för att fråga vem som undervisar eller författar materialet.

Vilken klass är rätt för dig?

Du bör hitta en online födelseklass som passar ditt schema, dina behov och din budget. Medan du tar en online-klass är det inte den perfekta lösningen, det hjälper dem som inte kan komma till en födelseklass, oavsett orsak, får grunderna under deras bälte. När det är möjligt bör du komplettera den här online-födelseklassen med några personliga erfarenheter. Detta kan vara en person i ammande eller barnomsorg eller ens genom att gå till en föräldragrupp för att träffa andra förväntade föräldrar på grund av samma tid som du beror på att ha din bebis. Dessa människor kan göra en bra källa till idéer, information och en plats att prata om vad som händer i din graviditet och med dina barn.

När ska man ta en online födelseklass

Precis som med vilken som helst födelseklass vill du verkligen kunna ta din lektion med tillräckligt med tid för att gå igenom varje lektion utan att bli rusad. Du vill också avsluta innan du börjar din trettio sjätte veckan av graviditet. Detta gör att du kan ta med det du har lärt dig och öva avslappningstekniker och ställningar för arbetskraft. Och det betyder att du får denna information innan arbetet börjar för de flesta.

Fri vs Betald

Många söker ett gratis födselklassalternativ. Visst finns det gratis födelsekurser online. Även om en fri klass kanske inte har några av de funktioner som en klass du betalar för skulle ha, helt enkelt för att författaren till online-klassen inte har några resurser att lägga in interaktiva funktioner och videor. En fri klass kan också sponsras av en person eller enhet med tydlig förspänning, var noga med att leta efter detta när du överväger klasser.

Populära Inlägg

Läs Mer