Normalfetal hjärtfrekvensområde i tidig graviditet

Anonim

Den normala fostrets hjärtfrekvens varierar vanligtvis någonstans mellan 120 och 160 slag per minut under hela graviditeten, men i början av första trimestern kan barnets hjärtfrekvens vara långsammare. En studie från 1996 fastställde följande som minsta normala hjärtfrekvenser vid ultraljudsgraviditet i tidig graviditet, med storleken varierande med storleken på fostelpolen:

  • 2 mm embryo: 75 slag per minut
  • 5 mm embryo: 100 slag per minut
  • 10 mm embryo: 120 slag per minut
  • 15 mm embryo: 130 slag per minut

Långsam eller snabb hjärtslag

Trots att livskraftiga graviditeter ibland kan ha initiala hjärtfrekvenser lägre än dessa normer är en långsam hjärtfrekvens i tidig graviditet förknippad med en högre risk för missfall. Läkare brukar rekommendera uppföljning av ultraljud för kvinnor vars barn har långa hjärtfrekvenser för att avgöra huruvida graviditeten är livsduglig eller ej. Tyvärr kan ingenting göras för att påverka resultatet. Ett missfall som händer efter att ha upptäckt en långsam hjärtfrekvens betyder ibland att barnet hade kromosomala abnormiteter från början.

En snabbare än normal hjärtfrekvens förefaller inte ha en ökad risk för missfall eller andra negativa graviditetsresultat.

Det finns inga tecken på att hjärtfrekvensen kan förutsäga barnets kön.

Populära Inlägg

Läs Mer